Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Meggyűrűzték a citromsármányt

Elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhet Lipóton hetven gyerek a természetvédő táborban.
Elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhet Lipóton az a hetven gyerek, akik természetvédő táborban ismerkednek a szigetközi élővilággal és kultúrával. Bemutatják nekik a Gyirmóton megmentett mérgezett gólya történetét, valamint madarak befogásában és gyűrűzésében is részt vehetnek.

A Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának szervezésében ismét Lipóton táboroznak azok a természetszerető fiatalok, akik egy hetet a szigetközi természet megismerésének szentelnek a nyári szünidejükből. Téringerné Peimli Piroska táborvezető elmondta: a három csoportban összesen hetven gyerek érkezik hozzájuk. A szakmai programok elméleti és gyakorlati oktatásból állnak. Hétfőn zsebes hálóval fogtak be madarakat, melyeket aztán egy képzett szakember – Wisztercill János – gyűrűzött meg: nyaktekercsre, tövisszúró gébicsre, citromsármányra és barátkára is azonosító jel került.

Kedden az esős időben mikroszkópos vizsgálatokat végeztek, de a tervek szerint a nemrégiben Gyirmóton megmentett mérgezett gólyáról készült diaképeket is bemutatják. Az Öntéstó bejárása, kenuzás, kerékpározás és fürdés mellett idén is lesz éjszakai túra, mely során szentjánosbogarakat is keresnek. A tizennégy éves győri Eklics Dóra negyedszer jött a szigetközi táborba: mint mondja, a legjobban a kenutúrát várja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szú vagy motorfűrész tarolja le a fenyőerdőt?

Több mint tizenkétezer hektár fenyőerdőt rongált meg az orkán télen a szlovákiai Tátrában. A kitermelés és feldolgozás elkezdődött, s bár magyar érdeklődők is akadtak, a hazánkba érkező kevés faanyag nem nyomta le az árakat. Időközben természetvédők, erdészek és miniszterek vitatkoznak a további kitermelésről északi szomszédunknál. Tovább olvasom