Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Megerősítik a kimlei hidat

Kimlén felújítják a településrészeket összekapcsoló Mosoni-Duna-hidat, ami egyúttal a szigetközi falvakat összekötő út egyik fontos láncszeme. Ezenkívül a községben folytatják az utak karbantartását.
Nagy munkának ígérkezik s az átutazóktól türelmet kíván a hamarosan kezdődő és néhány héten át tartó hídfelújítás. A megyei közútkezelő közhasznú társaság beruházásaként megerősítik a Mosoni-Dunán átívelő hidat. A munkák ideje alatt félpályás útlezárásra lehet számítani. A feladat fontosságát jelzi, hogy a szakasz a Szigetköz irányába jelent kapcsolatot és elkerülőútként is funkcionálhat.

Kimlén a napokban tartottak testületi ülést, ahol a leghosszabban a település idei költségvetését taglaló napirendnél időztek a képviselők. Dr. Ördög Vincéné polgármester szerint idén ismét szűkös keretből gazdálkodnak. Ennek ellenére úgy döntöttek, nem engednek az előző években elkezdettekből, folytatják az út- és intézményi felújításokat, valamint a község szépítését.

A tervek szerint a nyári szünetben a magyarkimlei településrészi német nemzetiségi óvoda nyílászáróit cserélnék ki, illetve felújítanák a melegítőkonyhát. Tavaly 15 millió forintot költöttek útépítésre, a munkálatok a vízelvezető rendszerek korszerűsítését is magukban foglalták. Ugyancsak az elmúlt évben újult meg Novákpusztán is egy út. Ezenkívül ugyanott építési telkeket közművesítettek. Idén az útkarbantartásokat Magyarkimlén és Horvátkimlén is folytatják.
Idén a temetőkre is nagyobb gondot fordítanak. Néhány öreg sír felszámolásával gondozhatóbbá váltak a területek, de további munkálatok szebbé tehetnék a kegyhelyeket. Idén a horvátkimlei temető bekerítését, a magyarkimlei temetőben pedig a ravatalozó kisebb renoválását tervezik.

Az év eleje a pályázatok kiírásának időszaka

Kimle több beadását tervezi, sőt, egy tavaly útnak indított Phare-projekt sikerében is reménykednek. Ez az iskola további tetőbeépítését és az intézmény teljes informatikai rendszerének kiépítését tenné lehetővé 70 millió forintnyi euróért. A pályázat eredményét márciusban ismerheti meg a település. Amennyiben lehetőség adódik, megismétlik a tizenöt éves tornaterem korszerűsítését célzó pályázatukat is, amelyet tavaly elutasítottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendszeres párbeszéd a cél

Tavaly a mosonmagyaróvári városháza megbízásából olyan tanulmány készült, mely a város szociális… Tovább olvasom