Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Megépült és megújult utak nyolcvankétmillióból

Mosonmagyaróvár - Három lakóutcában a közelmúltban készültek el az útépítéssel, egyben pedig felújította a mosonmagyaróvári önkormányzat az utat. A Füzes, Fülemüle és Buda utcák a tavalyi helyi útalappályázaton nyertek, a Tündérfátyol utcában pedig a burkolat megerősítésére és új kopórétegre volt szükség. Mindez 82 millió forintba került, közel 20 millióval kevesebbe a tervezettnél.

A Füzes, Fülemüle és Buda utcák egészen a közelmúltig kavicsosak voltak, ezért az utca lakóközössége vállalta a lakossági önrész befizetését. Az útépítések a közelmúltban készültek el és a napokban adták át az utcákat hivatalosan rendeltetésüknek.

A munkák során a Buda és a Füzes utcában a lakók kérésére sebességcsökkentőt is beépítettek. A városban még új megoldásként a forgalmi sávba helyeztek fizikai akadályt, ami lassításra, szembejövő gépjármű esetén megállásra és irányváltásra is készteti az autóst. Az építkezés keretében a Sallai és a Grábner Emil utcánál alakítottak ki gyalogátkelőhelyet.

A Tündérfátyol utca a Halászi úti lakótelep egyik legforgalmasabb része, ráadásul tömegközlekedési útvonal is. Mára olyannyira leromlott az állapota, hogy elkerülhetetlenné vált a felújítása. Anyagi erőt keresve az önkormányzat pályázott és 7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, mellyel saját forrását kiegészítve már biztosítani tudta a felújítás fedezetét.

Pótmunka elrendelésére két utcában volt szükség: a Füzes utcában az altalaj nem volt megfelelő teherbírású, emiatt talajcserét kellett elvégezni, a közművek nyomvonala fölött pedig georács beépítése vált szükségessé, hogy megelőzzék a későbbi megsüllyedéseket. A Buda utca terepszintje alatt 15 centiméterrel egy magasfeszültségű földkábel futott, amit át kellett helyezni.

A kivitelezések folyamatos felügyeletére az önkormányzat műszaki ellenőrrel kötött szerződést. A három útépítés és egy felújítás összesen mintegy 82 millió forintba került.: Közel 20 millióval kevesebbe az eredetileg tervezettnél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt éve terelték el a Dunát

Dunacsúny (Cunovo) - Éjszaka is folyt a munka, köbös betonkockák kerültek az uszályokról a Dunába… Tovább olvasom