Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Megemelték a nyersanyagnormát

Mosonmagyaróvár - Húsz százalékkal emelte meg a gyermekétkeztetés nyersanyagnormáit a mosonmagyar-
óvári önkormányzat. Ettől az étkeztetést igénybe vevők számának növekedését várják.
A Kisalföld korábban már beszámolt arról, hogy a mosonmagyaróvári önkormányzat meg kívánja emelni a közétkeztetés nyersanyagnormáit. Az alacsony normák miatt egyre rosszabb minőségű volt az étel, amit ezért már nagyon kevesen vettek igénybe. Az ételek ára – amit elkészítőjének kell megkapnia – két részből tevődik össze: a nyersanyag árából és a rezsiköltségből. A gyermek- és ifjúságvédelmi törvény előírja, hogy a gyermekektől és fiataloktól csak a nyersanyag árát szabad elkérni, a rezsiköltség az önkormányzatot terheli.

A városi önkormányzat 2005-ben módosította utoljára a nyersanyagnormát. Mivel a konyhák üzemeltetői az önkormányzat által meghatározott nyersanyagnormával dolgoznak, az elmúlt évek alatt történt áremelkedések a nyersanyagok minőségének vagy mennyiségének, esetleg együttes csökkenéséhez vezettek, illetve csak a legolcsóbb ételek készültek. Ez azt eredményezte, hogy több intézménynél csökkent az étkezők létszáma, a tanulók jelentős hányada – különösen a középiskolákban – nem veszi igénybe az étkeztetést.
A képviselő-testület legutóbbi ülésén hozott határozatával húsz százalékkal emelte a nyersanyagnormát a gyermek- és diákétkeztetések vonatkozásában. Az önkormányzat ettől azt reméli, hogy így lehetősége lesz valamennyi konyha üzemeltetőjének a korszerű, változatos ételkínálat biztosítására. A döntés értelmében januártól a bölcsődékben 234, az óvodákban 214, az iskolákban menzán az alsó tagozatosoknak 166, felsősöknek és középiskolásoknak 184, napköziben az alsósoknak 254, felsősöknek 280, a kollégistáknak pedig 424 forintot kell fizetniük a napi étkezésért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakorlatban is lesz ipari park

Mosonmagyaróvár - Megalakulása után több mint egy évtizeddel végre nemcsak táblán és papíron, hanem… Tovább olvasom