Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Megdolgozott a sikerért Szingapúrban

A magyar csapat tagjaként Németh Patrik is részt vett a Cyber Világjátékokon Szingapúrban.
A mosonmagyaróvári Németh Patrik kedden érkezett haza Szingapúrból, ahol a magyar csapat tagjaként a Cyber Világjátékokon vett részt. A profik internetes játékán a magyar csapat története legjobb eredményét érte el: bejutott a legjobb nyolc közé.

A számítógépek világában csak Pikiként ismert 21 éves reklám- és marketingmenedzsernek és élelmiszermérnöknek készülő egyetemista fiatalember hét éve foglalkozik a világ legismertebb számítógépes játékaival.

Kevés támogató

Bár külföldön rengeteg profi játékos van, akik a szponzorok által több százezer forintnak megfelelő összeget keresnek havonta, Magyarországon nagyon kevés a támogató. Patrik itthoni és külföldi versenyeken elért eredménye alapján – legutóbb a csehországi Brnóban szerepelt kitűnően – került az utazó magyar csapatba, amelynek a győri Máj Szabolcs is tagja volt.

Könnyű továbbjutás  a csoportkörből

– Egy hetet töltöttünk Szingapúrban a világjátékokon a tízfős magyar csapattal – kezdte.
– Négy nap az akklimatizálódással telt, helyi fiatalokkal készültünk a megmérettetésre. A magyar nagykövet, sőt, az ottani miniszterelnök is ellátogatott hozzánk, a városban óriási volt a felhajtás. A versenyt számítógépes cégek szponzorálták, mivel külföldön hatalmas reklámhordozónak számítanak az ilyen megmérettetések.

Hatvannégy ország csapatai indultak a viadalon, melyet a plázákhoz hasonló létesítményben rendeztek: a mi csapatjátékunkban háromfős gárdák voltak, s hármas csoportba osztották a válogatottakat. Mi Üzbegisztánnal és Angliával kerültünk össze, s viszonylag könnyedén vertük meg őket. Már ezzel minden idők legjobb magyar eredményét értük el, ugyanis magyar csapat még sohasem jutott tovább a csoportkörből.

Értékes nyeremények

A nyolc közé jutásért Szlovákiával mérkőztünk, s fölényesen nyertünk. Innen még izgalmasabb lett a verseny, ugyanis a dobogósok tetemes pénzdíjakra is számíthattak. A négy közé jutásért sajnos az orosz válogatottól kikaptunk, így az 5–8. helyen végeztünk. Érdekesség, hogy a győztes az amerikai csapat lett, megelőzve Kazahsztánt és Kanadát: az első helyezett 50 ezer dollárt vihetett haza. Mi tárgynyereményeket kaptunk: fejenként egy Magyarországon nem is kapható processzort, egy MP3-as lejátszót és egy egérpadot összesen több mint 200 ezer forint értékben. Egy magyar csapattag egy virtuá-

lis kaparóssorsjegy-játékon a viadal helyszínén két számítógépet is nyert, melyet végül a főszervezőre hivatkozva lehetett csak az ország repülőteréről kivinni. Napi hat órát töltök ezekkel a játékokkal: ami másnak szórakozás, nekem munka. Olyan munka, amellyel nem keresek pénzt – mondta Németh Patrik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adják fel a szigetköziek

A Szigetközi Fejlesztési Tanács megalakítását korábban nem támogatta az Országos Terület-… Tovább olvasom