Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Megálmodták a környék legszebb körforgalmát

Mosonmagyaróvár - Szemet vonzó, monumentális növényekkel, igazi ritkaságokkal ültetnék be a bevásárlóközpont melletti körforgalmat. A terv elkészült, csak a közútkezelő engedélyére várnak.

Egy város képét meghatározza tereinek, zöldövezeteinek ápoltsága, parkosítása. Nem kivétel ez alól a körforgalom sem, így Lobitz Ákos vállalkozó gondolt egy merészet: vállalja a bevásárlóközpont melletti körforgalom parkosításának terveit, nem mindennapi növényeket telepít oda és a későbbiekben gondozza, akár újakat helyez el. A részletekről egyeztetett a városvezetőkkel, jelenleg a fenntartó Magyar Közút jóváhagyására várnak.

Lobitz Ákos szerint sokat elárul egy városról, hogy milyenek a zöldövezetei, körforgalmai.
Lobitz Ákos szerint sokat elárul egy városról, hogy milyenek a zöldövezetei, körforgalmai.

– Sokat elárul egy városról, hogy hogyan építi ki körforgalmait, melyek talán a zöldövezetei közül a legforgalmasabb helyen állnak. Mi megterveztük a bevásárlóközponthoz közeli körforgalom növényesítését, a munkálatokkal, növényekkel együtt mintegy egymillió forintos költségvetésű beruházás lenne – magyarázza a kertépítész szakember, aki beszámolt a nem mindennapi megvalósításról.

Látványterv a körforgalomról.
Látványterv a körforgalomról.

– Igazi mediterrán hangulatot varázsolunk a város legforgalmasabb útja mellé. A településre látogatókat, a helyieket szemet vonzó, egyedi növényekkel kápráztatnánk el. Szárazságtűrő, strapabíró örökzöldeket és lombhullatókat ültetnénk el itt, mint a különböző borbolya-, fűfélék, törzsre oltott örökzöldek és gyöngyvessző-cserjefélék. Ha a közútkezelő rábólint a terveinkre, egy nem mindennapi, főként luxusházak udvarán előforduló cédrus is helyet kapna itt – sorolja a parkosítás terveit Lobitz Ákos, aki elmondta: a körforgalom növényeinek további gondozását is vállalják, sőt, akár pótolják is, ha szükség lesz rá. Olyan eszközöket is használnának, melyek ápolásukat megkönnyítenék. Ha tetszik a város lakóinak az újjávarázsolt körforgalom, akár további közterületek szépítését is bevállalják – szögezte le a szakember.

Olvasóink írták

  • 2. bika07 2009. augusztus 10. 19:21
    „A Károly úti krehács körforgalommal is kezdjenek valamit”
  • 1. hunter111 2009. augusztus 09. 00:30
    „Ez mind szép és jó hogy megálmodták,csak azt a sok gyapjas állatra hasonlitto autóst kéne megtanittani a használatára!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mosonmagyaróváriak élenjárók a véradásban

Mosonmagyaróvár - Több százan nyújtották karjukat a Flesch Károly Kulturális Központban a Magyar… Tovább olvasom