Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Megalázott hajléktalan

Fenyegetéssel koldulásra kényszerített, fához kötözött, kirabolt és bántalmazott egy hajléktalant egy másik fedél nélküli férfi Mosonmagyaróváron. Az elkövetőt a bíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezte.

Egy helybéli hajléktalan tett feljelentést a közelmúltban a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon, miszerint korábban más hajléktalanok követtek el ellene különféle bűncselekményeket. Ezek között testi sértés, személyi szabadság megsértése, nemi erkölcs elleni és erőszakos, vagyon elleni bűntett is szerepel.

A bűncselekményekben részt vett egyik hajléktalant röviddel a feljelentést követően elfogták s kihallgatták a rendőrök. Másikuk, az erőszakos cselekmények elkövetője azonban kivonta magát az eljárás alól, így ellene elfogatóparancsot adtak ki, s a járőrök a minap elfogták Mosonmagyaróváron. A 22 éves P. Attilát egyébként többen keresték, korábban a bíróság is adott már ki ellene elfogatóparancsot korábbi vagyon elleni bűncselekményei miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint az elfogott férfi a sértettet egy alkalmi szálláshelyen fához kötözte ki, bántalmazta, különböző testhelyzetekbe kényszerítette. Emellett fenyegetéssel koldulásra bírta, az ebből származó pénzt elvette tőle. Ugyancsak erőszakkal vette el a férfi egyéb értékeit is. A rendőrség P. Attilát négy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja, ezek közt a rablás a legsúlyosabb.

A gyanúsított kihallgatása során tagadta az ellene felhozott vádakat. A fiatalembert elfogásakor őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság tegnap el is rendelt.

Olvasóink írták

  • 1. Csetneky 2011. november 09. 12:27
    „Ajánlom az urat a hajléktalanok nagy barátainak figyelmébe! Itt a soha vissza nem térő lehetőség, szabadulása után be lehet fogadni a saját lakásba.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mintegy háromszáz Hideghéty találkozott

A Hideghéty család ma élő leszármazottai ötévente felváltva Szlovákiában és Magyarországon találkoznak. Tovább olvasom