Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Még több rendőrjárőrt szeretnének

A hulladékgazdálkodás problémáiról vitáztak napirend előtt a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A testület egyhangúlag Csapó Imrét, az Aqua kft. eddigi főmérnökét javasolta a cég ügyvezetőjének.
Rezsicsökkentés vagy rezsi-blöff? címmel szólalt fel napirend előtt Kovács Tamás (MSZP) a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A képviselő szerint a jelenlegi hulladékgazdálkodási törvény rossz, ami a szolgáltatók teljes tönkretételét eredményezi. A városatya utalt a Kisalföldben a napokban megjelent írásra a hulladékgazdálkodás nehézségeiről. Hozzátette: a 150 milliós állami konszolidációt is az adózók fizetik meg. Szerinte ez a rezsicsökkentés tarthatatlan. Árvay István polgármester kifejtette: nem az önkormányzat hatásköre a közszolgáltatási díjak meghatározása, de nem is lenne szándékukban felemelni azokat. Elmondta: meg kell találni annak a módját, hogy nonprofit módon működőképes legyen a cég. Költségcsökkentő intézkedéseikkel százmilliós nagyságrendű megtakarítást értek el. A polgármester kijelentette: a hulladékot megfelelő módon és időben továbbra is elszállítják.

A képviselők a napirendek sorában tárgyalták a Mosonmagyarvári Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolóját az elmúlt évi eredményekről. Nyitrai József (Fidesz) közbiztonsági tanácsnok részletesen taglalva a beszámolót kiemelte: az eredményes munkához elengedhetetlen az állomány együtt tartása, ami Mosonmagyaróváron nem egyszerű feladat. Szerinte több gyalogos járőrre lenne szükség a városban, annak lenne igazán visszatartó ereje. Nyitrai József hozzátette: a nyári időszakban ismét szükség lesz a „batyus árusok" folyamatos ellenőrzésére, elsősorban a mosoni városrészben. Kovács Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy 30 ezer helyett már mintegy 45 ezres a város lélekszáma, ezzel szemben a rendőrség állománya nem nőtt. Ennek ellenére eredményesen végzik a munkájukat. A szocialista képviselő is több közterületi járőrt szorgalmazott. Jávor Miklós (Jobbik) a rongálások erőteljes mértékű, mintegy hatvanszázalékos emelkedése kapcsán azt tudakolta a kapitányságvezetőtől, hogy ez összefügg-e a szórakozóhelyeken történő drogfogyasztással, illetve a belső migrációval. Dr. Csokán Csaba elmondta: a rongálásoknál a kis számok törvénye érvényesül, az emelkedés csak arányaiban nagy. Ennek oka, hogy az elmúlt évben számos esetben egyelőre ismeretlen elkövető összefirkálta a városközponti társasházak falait. Ezekben az ügyekben tart még a nyomozás.

A tanácskozáson véleményezték a képviselők az Aqua kft. ügyvezetői állására beérkezett pályázatokat. A tulajdonosokból álló eseti bizottság és az önkormányzat gazdasági bizottsága is a társaság eddigi főmérnökét, Csapó Imrét javasolta ügyvezetőnek, így egyhangúlag döntöttek arról, hogy őt javasolják a taggyűlésen cégvezetőnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óránként átlagban két határsértőt fogtak

Az elmúlt 24 órában 43 migránst állítottak elő a rendőrök Győr-Moson-Sopron megyében. Tovább olvasom