Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Még nyomoznak a cserbenhagyásos gázolások ügyében

Továbbra is a szakértői véleményekre vár a rendőrség az augusztus végi mosonmagyaróvári halálos, cserbenhagyásos gázolás ügyében.

Az aznapi másik, nyílt lábszártöréssel végződő dunakiliti gázolás sérültje nemrégiben elkezdhette főiskolai tanulmányait: egyelőre nem tudni, őt ki ütötte el.

Azon a szerencsétlen augusztusi éjszakán két fiatalembert is elgázoltak, s mindkét esetben cserbenhagyták az út szélén gyalogoló, elütött áldozatokat: kiderült, hogy nincs összefüggés a két eset között. A Mosonmagyaróváron balesetet szenvedett huszonnyolc éves férfi életét veszítette: az ügyben nem sokkal később megtalálták a – szakértők szerint – balesetet okozó gépjárművet. Tulajdonosát, egy huszonöt éves halászi fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki, ő azonban tagadja, hogy a halálos gázolásnak ő lett volna az okozója.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya halált okozó közúti baleset és segítségnyújtás elmulasztása miatt – fokozott ügyészi felügyelet mellett – folytatja a vizsgálatot. Szakértőket – például orvos szakértőt – vontak be az ügybe: a portálunk által megkérdezett rendőrségi szóvivő szerint ezen vizsgálatok még nem fejeződtek be.

Dunakilitin a tizenkilenc éves helyi fiatalembert, Németh Ottót ütötte el egy gépkocsi aznap éjjel. Szerencsésebb volt: nyílt lábszártörése után hónapokig lábadozott, nemrégiben végre elsőévesként elkezdhette főiskolai tanulmányait Győrben. Információink szerint az ügyben a nyomozást nehezíti, hogy a helyi köztéri kamerák a baleset idején nem működtek, így nehezebb azonosítani a vétkes gépjárművet és annak tulajdonosát.

A rendőrség továbbra is óvatosságra hívja fel a késő délutáni sötétben vagy este az út szélén gyalogosan közlekedők figyelmét – emellett a fényvisszaverők fontosságát hangsúlyozza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németországban jártak a gyógypedagógusok

A kétéves Comenius nemzetközi projekt keretében a németországi Lahr speciális iskolájába látogattak… Tovább olvasom