Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Még nincs döntés az agrárkarról

Bár a mosonmagyaróvári kar leválása a Nyugat-magyarországi Egyetemről már hosszú ideje napirenden van, a döntéshozók részéről most először került szóba nyilvánosan az ügy.
„A Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári kara – az élelmiszer-tudományi képzésekkel – csatlakozik a közeljövőben a győri Széchenyi István Egyetemhez. Erre mindkét szenátus rábólintott. Megvizsgálják továbbá, hogy a szombathelyi kar leválásával önálló felsőoktatási intézmény működtethető-e” – erről Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár beszélt a minap egy interjújában. Bár a mosonmagyaróvári kar leválása a Nyugat-magyarországi Egyetemről már hosszú ideje napirenden van, a döntéshozók részéről most először került szóba nyilvánosan az ügy. Ám egyéb konkrétum most sem derült ki.

Amint arról lapunkban korábban már többször beszámoltunk, a mosonmagyaróvári agrár-felsőoktatási intézmény kari tanácsa februárban tartott rendkívüli ülésén egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül határozott arról, hogy a jövőben a győri Széchenyi István Egyetemhez szeretnének csatlakozni. A Soprontól való elszakadás témája akkor már nem először volt napirenden a mosonmagyaróvári karon. Több fórumon is kifejtették véleményüket arról, hogy hátrányosnak és elsősorban anyagilag kedvezőtlennek ítélik meg helyzetüket az egyetemen belül. A kiválásról és a győri egyetemhez csatlakozásról az illetékes minisztérium dönt.

Az államtitkár kijelentése okán érdeklődtünk a minisztériumnál a Nyugat-magyarországi Egyetemen várható változásokról. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságáról tegnap azonban ismét csak szűkszavú választ kaptunk. Eszerint a Nyugat-magyarországi Egyetem átszervezéséről még tartanak az egyeztetések, ezért csak a döntést követően tudnak választ adni kérdéseinkre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18+ Végigkáromkodják az I love móvArt fesztivál beharangozó videóját

A rövid, négy perces videót sikerült bazdmegekkel, kurvákkal, anyázással és faszozással telenyomni. Grat! Tovább olvasom