Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Még nem találtak befektetőt

Az építési engedélyezési eljárásig jutott a mosonmagyaróvári sportcsarnok előkészítése. Az elképzelés szerint jövő év első felében elkészülhetnek a kiviteli tervek is. Viszont továbbra is keresik a magánberuházókat.
Látványtervek: Ha elkészül, valóban impozáns lesz a sportcsarnok.
Lapunk február 7-i számában részletesen bemutattuk a Mosonmagyaróváron a Mosoni-Duna mentén felépítendő, nemzetközi színvonalú sportcsarnok és szabadidőpark ígéretes terveit. Most annak jártunk utána: hol tart a jövő szempontjából meghatározó beruházás, amely már 1994 óta napirenden van a Lajta partján. Öt éve, a választások előtt erre tervpályázatot írtak ki, s megvalósítása a képviselő-testület elhatározása szerint a jelenlegi négyéves ciklusban esedékes.

Tapasztalatszerzés

A sportcsarnok előkészítését végző Movinnov Kft. tavaly tapasztalatszerzésre több városi sportcsarnokot látogatott meg. Ezzel párhuzamosan ősszel tanulmánytervet rendeltek meg és pontosították a területi koncepciót. Ez év elejére két anyag készült el: az egyik a sportcsarnok, a másik a környéke hasznosítására vonatkozó szabadidőpark és létesítményei-

nek látványterve. Ezeket először februárban mutatták be. A következő jelentős állomás március volt, amikor vállalkozókkal ismertették meg a látványterveket azért, hogy egyrészt befektetőket találjanak a szabadidőpark egységeinek – szálloda, étterem, fitnesz – megvalósítására, másrészt az ő elképzeléseikkel, ötleteikkel színesítsék a terveket. Az önkormányzat törekvése, hogy a csaknem egymilliárd forint költségvetésű sportcsarnokot önerőből, pályázati forrással, míg a szabadidőparkot vállalkozói tőke bevonásával valósítsa meg.

Engedélyezési terv

A látványtervek ismertetése után szakmai egyeztetések kezdődtek, ahol további javaslatokkal élhettek a hozzáértők. Közben júniusban elkészült a terület végleges rendezési és szabályozási koncepciója. A támogató javaslatok, módosítások ismeretében elkezdődött az építési engedélyezési tervdokumentáció készítése. Mivel a sportcsarnok többfunkciós létesítménynek készül, ezért a folyamatba a megszokott szakértőkön kívül bevontak például akusztikus és szcenikus tervezőket, média-, sport- és koncertszakértőket is.
– A végleges engedélyezési tervdokumentáció néhány héten belül készül el – mondta Bella Sándor, a Movinnos Kft. ügyvezető igazgatója. – Ennek birtokában indulhat el az építési engedélyezési eljárás. Az építési engedély feltehetően jövő év elejére kapjuk meg. – Bella Sándor kiemelte, amennyiben még idén az önkormányzat sportcsarnokra tervezett saját anyagi erőforrásai rendeződnek és pályázati lehetőséget is talál, akár a jövő év első felére a kiviteli tervek is elkészülhetnek. Ezzel párhuzamosan készülnek a terület közlekedési, zöldfelületi és infrastrukturális tervei, sőt, még az idén fásítanak is a környéken. Mivel eddig konkrét megegyezés nem született, ezért a Movinnov Kft. továbbra is várja a vállalkozók érdeklődését.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanmilliós csempészfogás

Több mint hatvanmillió forint értékben mobiltelefont és telefontöltőt foglalt le a vámőrség… Tovább olvasom