Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Még mindig orvost keresnek a körzetbe

Ismét pályázatot írt ki az önkormányzat a 11-es háziorvosi körzet betöltésére. A korábbi sikertelen próbálkozások miatt felmerült a körzet utcáinak felosztása, ám ezt végül a bizottság elvetette.

Egy éven belül már sokadjára – így a legutóbbi ülésen is – került a képviselő-testület elé a 11-es számú háziorvosi körzet betöltésének kérdése. Még múlt év novemberében döntött a testület a körzet helyettesítő orvosának kijelöléséről, mivel dr. Schultz Lajos háziorvos idén január 1-jétől nyugdíjba vonult és a vállalkozást is megszüntette. Az üresen maradó körzet egészségügyi alapellátásának megoldása az önkormányzat kötelezettsége. A nyugdíjba vonuló háziorvos akkor vállalta a helyettesítést a praxis betöltéséig, így tovább gondozta a 11-es körzet betegeit. Az önkormányzat közben pályázatot írt ki a körzet ellátására és az év elején még úgy tűnt, nem is kell már sokáig helyettessel megoldani ezt a feladatot. A felhívásra ugyanis három érvényes pályázat is érkezett. Közülük az egészségügyi bizottság egyhangú javaslata alapján a képviselő-testület – ugyancsak egyhangú szavazattal – meg is bízta az egyik jelöltet a körzetben a háziorvosi teendőkkel.

Az új doktor azonban még munkába állása előtt bejelentette: mégsem vállalja a körzetet és visszalépett. Az önkormányzat tett még egy próbát az előzőleg pályázott két orvosnál is, ám így már ők sem akarták a praxist. Végül tavasszal ismét kiírták a pályázatot, ám ez sem hozott megoldást az ügyben. A megadott határidőig egyetlen pályázat sem érkezett a városházára. Dr. Schultz Lajos viszont júliustól visszaadta a praxist. Év végéig azonban dr. Faragó Sarolta elvállalta a körzetben a helyettesítést. A legutóbbi ülésen ismét a képviselők elé került a 11-es körzet ügye.

A tanácskozást megelőzően az egészségügyi bizottság két lehetőséget is megtárgyalt a körzetben lakók ellátására. Az egyik variáció szerint felosztanák a körzet utcáit a város háziorvosai között, a másik pedig, hogy – immár sokadjára – újra kiírják a pályázatot. A bizottság végül a szakemberekkel történt egyeztetés után elvetette a körzet felosztását. A szakmai érvek mellett ezt indokolta az is, hogy érdeklődés mutatkozik a 11-es körzet iránt. A testület így végül ismét kiírta a pályázatot a munkakör betöltésére.

Pályázat. A legutóbbi ülésén határozott a testület, hogy az iskolaorvosi munkakör betöltésére is pályázatot ír ki. A feladat ellátására az év végéig szerződött az önkormányzat a város gyermekorvosaival. A tartós helyettesítés miatt azonban a finanszírozási összeg hatvan százalékát utalja csak az egészségpénztár. Ezért kell az iskolaorvosi ellátás betöltésére közalkalmazotti jogviszony mellett teljes munkaidőre kiírni a pályázatot.

Olvasóink írták

  • 1. dorombolok 2011. október 08. 11:37
    „Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?

    A népszavazás 50,51%-os részvétel mellett érvényes és eredményes volt. Az igenek győztek, a népakarat a díjak megszüntetésére irányult.
    Ez a 2008-as népszavazás eredménye, csak pár évet kellett várni a Fityesz ebbe a problémába is belekeveredett <moderálva>”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadás Napja hetedszer

A Flesch Károly Kulturális Központban ismét megrendezik holnap reggel 9 órától az Elfogadás Napját. Tovább olvasom