Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Meg kell védeni a rezsicsökkentést

Zsúfolásig megtelt nagyterem előtt tartott lakossági fórumot a rezsicsökkentésről Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár csütörtök este Mosonmagyaróváron.
Völner Pál a fórumot megelőző sajtótájékoztatón kifejtette: ezen az úton haladva újabb lépés előtt állnak. A pénteki frakcióülésen döntenek annak részleteiről, hogy milyen lehetőségeik vannak egy újabb rezsicsökkentésre. Az államtitkár hozzátette: ezek a döntéseik kifejezik a kormányzati politikát. Ennek a politikának része a devizahitelesek helyzetének, az államadósság vagy az önkormányzatok adósságának kezelése. Leginkább azonban a rezsicsökkentés szimbolizálja a törekvéseiket.

Völner Pál. Fotó: M. M.
Völner Pál. Fotó: M. M.

Nagy István országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a rezsicsökkentésről tartott fórumok célja az is, hogy lássák, mekkora a társadalmi támogatottsága ezeknek az intézkedéseknek. Mint mondta: fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy egy esetleges kormányváltással megállhat és visszafordulhat ez a folyamat, hiszen több ellenzéki párt is támadja a rezsicsökkentő intézkedéseket.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) megkezdte a 2014–2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban megvalósuló magyarországi kerékpárút-fejlesztés előkészítését – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára tegnap Budapesten. Völner Pál a 768 millió forintos projektindító rendezvényen hozzátette: a kiemelt kerékpáros-beruházásokat kormányhatározat nevesíti. Ide tartozik az EuroVelo 6 nevű nemzetközi kerékpáros-útvonal Rajkától Budapest déli agglomerációjáig tartó szakaszának komplex fejlesztése a Duna mindkét partján.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén még egy taxis sem kért drosztkártyát

A drosztrendelet bevezetésének első évében még majd minden taxis megvette a szükséges kártyát, tavaly már csak alig több mint a fele. Tovább olvasom