Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Még a háttérben épül Eurovegas

A látványos elemekre még várni kell, ám a színfalak mögött lázas előkészítő munka folyik Eurovegas kapcsán.

A projektgazdák most augusztusra teszik a kivitelezés megkezdését: a pénz állítólag megvan, a kapcsolódó infrastruktúra, a tervek engedélyeztetése zajlik. Hegyeshalomban három évig tartó felülvizsgálat után ma elfogadhatják a rendezési terv módosítását, benne a kaszinóváros kérte (és fizette) elképzelésekkel. 

Portálunk  információi szerint a projektgazdák folyamatosan egyeztetnek az engedélyeztetési eljárások – például a kaszinóváros energiaközpontjának – alakulásáról. Ezeken a megbeszéléseken még a korábban betegeskedő, s Eurovegas ügyeit fiára bízó Hans Asamer is részt vett. Az osztrák területtulajdonosok most úgy számolnak: augusztusban kezdődhet meg a kivitelezés. Úgy tudjuk, az első ütemre a pénz is rendelkezésre áll.

Hegyeshalom még három évvel ezelőtt indította el rendezési tervének felülvizsgálatát. A hosszas előkészületek és egyeztetések után a képviselő-testület ma fogadhatja el a módosított dokumentumot. Szőke László hegyeshalmi polgármester elmondta: Eurovegas kéréseit is beépítettek az új rendezési tervbe.

˝A kaszinóváros területére tervezett elképzeléseket támogatta a testület, s ezek meg is jelennek a dokumentumban – kezdte. – A projektgazdák egyébként anyagilag is hozzájárultak a rendezési terv módosításához: az összköltség közel kétötödét ők állták. A terület egyik része ipari-gazdasági besorolásba került. A másikon gazdasági-kereskedelmi tevékenység folyhat majd benzinkúttal, kamionos pihenővel. Ezen felső rész egyébként általános szolgáltató lehet majd, ha beindul a nagyprojekt. Többek közt rendőrőrs, sőt, még óvoda létesítésével is számolnának itt a beruházók. A kaszinóváros harmadik, bennünket érintő része lakóterület besorolást kapott. Itt Eurovegas kiszolgálószemélyzete pihenhet az arra kialakított lakásokban˝ – magyarázta. A rendezési terv az M15-ös csomóponthoz kapcsolódó elképzeléseket is tartalmazza az ahhoz csatlakozó utakkal. Az 1501-es – Hegyeshalomból Bezenyére vezető – út nyomvonala is átkerül: a Lajta-híd előtt elkerüli a kaszinóvárost, s úgy csatlakozik a Mosonmagyaróvár és Rajka közötti főútra. Erre a szakaszra egyébként kerékpáros aszfaltcsík építését is (rendezési) tervbe vették.

Olvasóink írták

 • 7. nagy_greg 2010. június 25. 19:54
  „KoPi : Mi van? Ez nem igaz! Csak az Indián rezervátumokon!!! A kiirtásukért csak adót nem kell fizetniuk (sem áfa´t, sem szja´t).....”
 • 6. KoPi 2010. június 25. 14:46
  „01010:
  Az USA-ban a fennálló törvények értelmében - talán kárpótolandó az indiánokat a majdnem kiirtásuk miatt - csak indián alapíthat kaszinót. Ezért aztán, ha valaki kaszinót akar alapítani, akkor felfogad e díszindiánt strómannak és az ő neve alatt teheti. Az itt építkező cég is egy ilyen vállalkozás.”
 • 5. 01010 2010. június 25. 14:19
  „"Az út tervezésekkel csak vigyázni, hiszen az autópálya lehajtót sem fizette ki tiszelt A... lenyúló úr, állítólag nem a megfelelő helyre építették / indokkal /"
  Ilyen útelágazást főúton is kritikán aluli nem Autópályán :(”
 • 4. zopika02 2010. június 25. 13:55
  „Az út tervezésekkel csak vigyázni, hiszen az autópálya lehajtót sem fizette ki tiszelt A... lenyúló úr, állítólag nem a megfelelő helyre építették / indokkal /. De persze neki mnedent lehet... Lásd az óvári ipari parkot immár 20 éve lassan .... bruhaha... hajrá...”
 • 3. juhi 2010. június 25. 12:00
  „Ha nincs hír, nosza előkapjuk Eurovegast. Még unokáink idejében is csak a pénzlenyúlás tervezgetésénél fognak tartani. Előbb-utóbb azonban biztosan sikerül óriási pénzeket felmarkolni, majd köddé válni valakiknek.”
 • 2. 01010 2010. június 25. 10:34
  „Ezekszerint ... igen.
  De hol vannak az indiánok?
  Indiántánc mondjuk volt Móváron a Vármegyei rendezvényeken volt.”
 • 1. oooo 2010. június 25. 07:44
  „van aki még hisz ebben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jó idővel folytatódik az irtás

˝Ásványrárón miért nem lesz szúnyogirtás? Kitől lehet érdeklődni, ki a felelős, hogy mi kimaradunk?˝… Tovább olvasom