Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Medúza is volt a horgásztóban

Lipót - A Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatóságának szervezésében ismét Lipóton táboroznak azok a természetszerető fiatalok, akik egy hetet a szigetközi természet megismerésének szentelnek a nyári szünidejükből.

Hatodik alkalommal rendeznek madárvédő és természetvédelmi tábort fiataloknak Lipóton. A hétfői megnyitó után két turnusban érkeznek a gyerekek: most Szolnokról és a felvidéki Léváról is ismerkednek fiatalok a Szigetközzel.

Peimli Piroska táborvezető elmondta: hatodik alkalommal várják ide a természetszerető gyerekeket. Az első egyhetes turnus már elkezdődött a lipóti táborban: a tucatnyi gyerek közül még Szolnokról és a felvidéki Léváról is érkeztek, sőt, egy debreceni egyetemi hallgató is gyakorlati ideje alatt segíti az itteni munkát.

– Kalandjainkat még izgalmasabbá tette a mosonmagyaróvári gyerekek felfedezése: az egyik környékbeli horgásztóban édesvízi medúzát találtunk, melyet később bevizsgáltunk – mondta Peimli Piroska.

– A madárgyűrűzés során citromsármányt, poszátát és mezei verebet találtunk a hálónkban. A gyerekekkel megnéztük a hédervári Árpád-fát, majd szerdán a denkpáli hallépcső felé kenuzunk. Terveink szerint csütörtökön az Öntési-tavat látogatjuk meg, ahol rétisasokat figyelhetünk meg, pénteken pedig strandolás szerepel a programban.

A második turnus – hasonló programokkal – július 29-én kezdődik, ide lehet még jelentkezni Peimli Pirosánál, a 30/3775- 490-es telefonszámon.

Cséfalvay Attila

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg kell egyezni Bősről

Szlovákia - A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának vezetője Csáky Pál szerint előbb-utóbb meg kell egyezni az ügyről. A politikus a Kisalföldnek Doborgazon adott interjújában elmondta: a határ menti közös pályázatokra kapcsolattartót nevez ki, támogatja Szigetköz és Csallóköz közlekedési összekapcsolását. Malina Hedvig ügyében a szlovák belügyminisztert és a miniszterelnököt átpolitizálással vádolja. Tovább olvasom