Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Mecséri óvoda, iskola - ˝A színvonallal nem lehet gond˝

Közel tizenkétmillió forintból újították fel a helyi óvodát Mecséren: az összeg nagyobb részét pályázaton nyerték. A településvezető szerint fontos lenne, hogy a mecséri gyerekeket a helyi intézménybe írassák be.

Az óvodafelújításra 8,79 millió forint támogatást kapott a község, a beruházás összesen 11,72 millióba került. A munka június végétől két hónapon keresztül tartott: az épület – a község létszámához igazodva – harminc gyermek befogadására alkalmas. Jelenleg a hédervári Timaffy-iskola intézményeként összevont csoport formájában működik, szeptember 1-jétől tizenkilenc gyermekkel, mely létszám menet közben bővül még öttel. A felújítás során az óvoda tetőszerkezetét lecserélték s egy teraszt is kialakítottak. Új nyílászárókat építettek be, a külső homlokzatot teljesen felújították, korszerűsödött a vizesblokk. Fejlesztették a villamos hálózatot, az épületet akadálymentesítették, s egy ételmaradék-tárolót is kiépítettek.

˝Az óvoda minden érintett helyiségét kimeszeltük, az iskolában pedig az alapvető elvárásnak tettünk eleget a vizesblokk festésével˝ – mondta Csaplár Zoltán polgármester. ˝A község intézményhálózatának működtetését meghatározza a mindenkori gyermeklétszám. Ha ezen a téren gyarapodás tapasztalható, az előrelépés lehetőségét nyújtja, ha viszont csökken a létszám, nehezebb helyzetbe kerülünk. A tagiskola működtetése az anyagi teljesítőképességünk határán van, további működéséhez forrásokat kell találnunk. A megyei tanévnyitó értekezleten a helyettes államtitkár is megerősítette, hogy szakmailag fontosnak tartják a kistelepülésen működő alsó tagozat, valamint az óvodák működtetését. Sajnos anyagi támogatásról nem beszélt. Felszereltségében, a szakmai munka színvonalában nem lesz gond˝ – mondta. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a mecséri gyermekeket a helyi intézetbe írassák be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári cserbenhagyás: szabadlábon védekezhet a kocsi tulajdonos

Szabadlábon védekezhet annak a kocsinak a tulajdonosa, amellyel a hét végén Mosonmagyaróváron… Tovább olvasom