Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Mecséren koncertezik a hegedűvirtuóz

Mága Zoltán hegedűvirtuóz ad hangversenyt a mecséri római katolikus templomban április 14-én, vasárnap délután 5 órától.

Az est fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A bevételt az önkormányzat a templom felújítására fordítja.

– Mecséren a Magyarok Nagyasszonya-templom a falu féltve őrzött értéke – hangsúlyozta Csaplár Zoltán, a település polgármestere. – A kiváló akusztikájú templomot a mecséri hívők mindig nagy becsben tartották. Most eljött az ideje, hogy egy nagyobb felújítást kapjon. A hívek adakozásából és pályázati forrásból tavaly új tetőszerkezet készült. Szeretnénk szakaszosan folytatni a felújítást. A kiviteli terveink már megvannak, a szükséges forrásokat pedig pályázatokból, illetve a hiányzó összeget közadakozásból és egyéb módon próbáljuk előteremteni. A vasárnapi jótékonysági koncert megszervezéséhez nagy segítséget kaptunk a mecséri születésű Feketéné Kurcsinka Erzsébet zongoraművésztől, aki Mága Zoltán fiát is tanítja – mondta a településvezető.

Mága Zoltántól nem áll távol a jótékonykodás: A hegedűvirtuóz most Mecséren ad koncertet.
Mága Zoltántól nem áll távol a jótékonykodás: A hegedűvirtuóz most Mecséren ad koncertet.

– Nagy elismerés számunkra, hogy támogatást kaptunk Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől, aki vállalta a fővédnöki szerepet, és személyesen is részt vesz a hangversenyen. Megtisztelő az is, hogy Mága Zoltán világhírű hegedűművész koncertezik nálunk, és egy ilyen kis faluban is találkozhatunk személyesen valakivel, akit a világ minden táján telt ház fogad. Már most hatalmas az érdeklődés a koncert iránt. Nagyon örülünk, hogy ilyen magas színvonalú kulturális lehetőséget nyújthatunk a helyieknek és a szigetközieknek – tette hozzá Csaplár Zoltán.

Csaplár Zoltán: ˝Szeretnénk folytatni a templom felújítását.˝
Csaplár Zoltán: ˝Szeretnénk folytatni a templom felújítását.˝

Megkeresésünkre Mága Zoltán elmondta, örömmel vállalta a felkérést. – A jótékonykodás a szívügyem. Hosszú évek óta szervezek hasonló programokat. 2009-ben indítottam útjára egy jótékonysági koncertsorozatot, mely két évig tartott. Idén egy világ körüli turnéra indultam, ezért nem volt könnyű beütemezni ezt a mecséri programot, de a magyarokat mindenkivel szemben előtérbe helyezem. Így ez számomra is fontos esemény – mondta Mága Zoltán.

A vasárnapi jótékonysági est bevételét a templom felújítására fordítják. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltókocsit vennének - segítséget kérnek

A lakosok támogatására számít az idén százhuszonöt éves Darnózseli Tűzoltó Egyesület. Tovább olvasom