Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

MDF: elváltak az útjaik?

Mosonmagyaróvár - A Magyar Demokrata Fórum mosonmagyaróvári szervezete felfüggeszti tevékenységét – írta kedden a kisalfold.hu. Válaszul a párt országos szóvivője közölte: olyan, hogy ˝felfüggesztett tagság˝, nincs.

Amíg Dávid Ibolya és Herényi Károly nem tisztázza magát az ellenük felhozott ügyészségi vádak alól, a mosonmagyaróvári MDF felfüggeszti tevékenységét – nyilatkozta Szabó Miklós megyei elnök. Erre a hírre reagálva adott ki közleményt Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő.

˝Az MDF alapszabálya nem ismeri a felfüggesztett tagság intézményét, ezért úgy tekinti: a mosonmagyaróvári szervezet tagjai nem kívánnak tovább a párt keretei között politizálni. (...) A párt úgy tekinti, hogy véglegesen elváltak az útjaik. Ha a szervezet tagjai nem kívánnak közösséget vállalni az MDF-fel a nemtelen politikai támadások közepette, akkor nem méltók arra, hogy a magyar konzervativizmust, a normális politikát képviseljék. A párt könnyű szívvel mond búcsút egy olyan szervezetnek, mely azután is Almássy Kornél szalámitaktikájának híve maradt, hogy egyértelművé vált: a politikus megengedhetetlen eszközöket vett igénybe kampányában, (...) a minap nyíltan bevallotta, az MDF jövőjét – a KDNP mintájára – a Fidesz fiókpártjaként képzeli el. Az MDF nem tartóztatja azokat, akik a függetlenség helyett a nagypárti gyámságot, az elvhűség helyett az olcsó populizmust választják˝ – áll egyebek között a közleményben.

A szóvivő által leírtakról Szabó Miklós a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a közleményben Kerék-Bárczy Szabolcs egyéni véleményét fogalmazta meg, nem nyilatkozhat a párt nevében, hiszen azt a tagság képviseli. A megyei elnök szerint értelmezhetetlenek a szóvivő kijelentései, hiszen ezekben a kérdésekben sem az elnökség, sem pedig a párt egyéb döntéshozó szervei nem hoztak határozatot. Szabó Miklós hozzátette: ők továbbra is a demokrácia hívei, nem pedig az egyszemélyi döntéseké.

Olvasóink írták

 • 2. sziszifusz 2009. július 08. 11:26
  „Kimoderálás után- ua. Szabó úr szervezete nem a működést - a gondolkodást függesztette fel.
  Ui.a Csányi telefon ismeretében -senki nem tagadja - nekik, a focihoz nem értő,kalapkirálynővel van gondjuk mert a demokrácia hívei.
  Olyané amelyben következmények nélkül derülhet ki - az ominózus komenista trükkfelvétel Csányiról?!
  Bruhaha!”
 • 1. vienna 2009. július 08. 10:31
  „Majd a volt (ál)liberális szavazókkal és tagokkal újra megerősödik az MDF.
  A régi párthoz már úgy sincs semmi közük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós százmilliók a vízi összeköttetésért

Közel egymilliárd forintból komplex turisztikai összeköttetés lehet Szigetköz és Csallóköz között:… Tovább olvasom