Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Matematikabajnok gimnazista

Az Arany Dániel Országos Matematika Versenyen kor-osztályában első lett a mosonmagyaróvári Bognár Gergely.
A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban nagy hagyománya van a tagozatos matematikaoktatásnak. Gulyás Ferencné évtizedek óta oktat az intézményben, sok kiváló képességű tanítványa volt, de azért olyan kincsre, mint Bognár Gergely ő is csak ritkán bukkan.

Kolléganőjével, Némethné Pap Krisztinával együtt heti öt órában tanítják a matematika tagozatos osztályban a bajnok fiút is. A diák sokszoros díjnyertes, évről évre minden megmérettetésen a legjobb helyen végez. Most a háromfordulós Arany Dániel Országos Matematika Versenyen a 10. évfolyamos fiú holtversenyben, hibátlan teljesítménnyel ezúttal az első helyet érdemelte ki. A tanárnők és az intézmény joggal büszkék a tanulójukra, aki a napokban még egy elismerést vehetett át. „A megye agya" elnevezésű versenyen szintén a legjobbnak bizonyult. Ráadásul itt nemcsak matematikából, hanem történelemből is megvillantotta tudását.
A matematikabajnok elmondta: a sok gyakorláson kívül rengeteget köszönhet a pedagógusainak, valamint az iskolájának is. Még nem döntött a pályaválasztásáról, de abban már biztos, hogy mindenképp matematikaközeli hivatást választ.

Gergelynek a rengeteg feladat megoldásán kívül másra is jut ideje: évek óta dobol a zeneiskolában és érdekli a csillagászat és a számítástechnika is. A fiú két tanárnője is rangos elismerésben részesült. Gulyás Ferencné és Némethné Pap Krisztina a Graphisoft Alapítvány díját vehették át, melyet azok a matematikatanárok kaphatnak meg, akik kiválón szereplő diákokat készítenek fel országos versenyekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több víz jön az Öreg-Dunába

Az Enel mint a Szlovák Villamos Művek többségi tulajdonosa a folyam öreg medrébe a magyar–szlovák államközi szerződést megszegve a kelleténél jóval több vizet engedett múlt héten. Ezzel a bősi erőművet működtető Vízgazdálkodási Vállalatot hozta nehéz helyzetbe, mivel a főmederben maradt kisebb víztömeg kevesebb áram termelését teszi lehetővé. Tovább olvasom