Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Másfél milliárdos Parkcentert építenek

Néhány héten belül megnyitja kapuit a Mosonmagyaróvár határában másfél milliárdért épülő új bevásárlóközpont. A 4500 négyzetméter alapterületű létesítményben tucatnyi nemzetközi márkákat árusító üzlet kap majd helyet.

Már az utolsó simításokat végzik a szakemberek a Mosonmagyaróvár határában épülő új bevásárlóközpont munkálatainál. A Királyhidai úton, a meglévő hipermarkettel szemben a múlt év második felében kezdték építeni a mintegy 4500 négyzetméter alapterületű bevásárlóközpontot. A munkálatok rövidesen befejeződnek és néhány héten belül megnyitja kapuit az áruház Parkcenter bevásárlóközpont néven.

Az osztrák tulajdonú Center Management Invest több mint másfél milliárd forintos beruházással építi fel a mosonmagyaróvári üzletközpontot. A létesítményben összesen mintegy tucat üzletet alakítottak ki. Leopold Störk ügyvezető elmondta: a Parkcenter bevásárlóközpontok – így a mosonmagyaróvárié is – kialakításának sajátossága, hogy U vagy L alakban épülnek, középen helyezkedik el az ingyenes parkoló, s minden üzletnek – eltérően a klasszikus bevásárlóközpontoktól – külön bejárata van. Ez költségtakarékos megoldás a bérlők számára, mivel nem kell fizetniük az úgynevezett sétálóutcák működtetéseinek költségeit. A hasonló üzletközpontokba a befektetők kizárólag nemzetközi konszerneket hoznak, így például a mosonmagyaróvári egységben is megtalálható lesz a C&A, a Vögele, a Takko, a Humanic vagy a McDonald’s. Az osztrák befektetők a kivitelezésben kizárólag magyar partnerekkel dolgoznak, a segédmunkáktól kezdve a szakipari tevékenységen át a mérnöki tervezésig.

Az ügyvezető hangsúlyozta: a Parkcenternek nem célja a helyi kis üzletek ellehetetlenítése, sokkal inkább az, hogy a márkás áruk legyenek elérhetők minden nagyobb vidéki városban is. Szerinte a kisebb városi boltok jó üzleti érzékkel akár profitálhatnak is az üzletközpontok működtetésének tapasztalataiból.

A mosonmagyaróvári center megnyitásának elsősorban a divatos ruházatot, megbízható márkaminőséget kedvelő vásárlók örülhetnek, de műszaki árukból, kozmetikumokból is kiemelkedő lesz a kínálat. Jövő év elején pedig a bevásárlóközpont közvetlen szomszédságában nyit az első Aldi élelmiszer-áruház.

Parkcenter Magyarországon

A Magyarországon hét éve jelen lévő, szakboltokból bevásárlóközpontok építésére specializálódott osztrák beruházó cég első üzleteit Stop.Shop. márkanéven nyitotta meg. A tulajdonosok 2005 végén kiváltak a csoportból és Parkcenter márkanév alatt saját koncepció szerint folytatják az egész országot átfogó beruházótevékenységüket. Az első ilyen üzletközpont 2005 szeptemberében nyílt Dunaújvárosban, majd további két hasonló komplexumot adtak át Szekszárdon és Nagykanizsán. A cég 2008-ig 20–25 üzletközpont létesítését tervezi országszerte, egész Magyarországot lefedve ezáltal.
Nyitnak hamarosan: A kivitelezők már az utolsó simításokat végzik a bevásárlóközponton.

Méhes Ákos

Olvasóink írták

  • 1. Csirke 2007. november 02. 21:16
    „Már nem azért de milyen McDonald´s????Én semmilyen McDonald´s-t sem láttam ott!Pedig ma is voltam Takkoban is meg Humanicban is!!!!!Talán lesz?Vagy mi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világjárta diplomata-irodalmár szülővárosában

A Magyaróváron született nyolcvanhét éves Hárs Ernő költőt, műfordítót író-olvasó találkozón látták… Tovább olvasom