Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Másfél hónap, harmincnégy betörés

Összesen harmincnégy rendbeli betöréses lopással gyanúsítják egy román állampolgárságú férfit.
Összesen harmincnégy rendbeli betöréses lopással gyanúsítják azt a román állampolgárságú férfit, akit még tavaly decemberben értek tetten és fogtak el Mosonmagyaróváron.

Még az elmúlt év decemberében értek tetten a mosonmagyaróvári rendőrök két magyar nemzetiségű, román állampolgárságú férfit, amint éppen egy társasházi lakásba próbáltak betörni. A két férfi már akkor gyanúsítható volt a városban korábban történt hasonló bűncselekmények elkövetésével is. Kiderült, hogy a 34 éves C. Stefán harmincnégy rendbeli betöréses lopás elkövetésével gyanúsítható. A rendőrök megállapították továbbá, hogy a férfinak társai is voltak. A 23 éves, szintén román állampolgárságú K. János tizenegy, míg a Baranya megyei illetőségű, 44 éves S. Mihály huszonegy alkalommal segített a bűncselekményekben.


A betörők szinte mindig a reggeli vagy a délelőtti órákban indultak „zsákmányszerző útra", amikor a lakók nem voltak otthon. Főként készpénzt és ékszereket vittek magukkal, de előfordult, hogy ruhákat is loptak a lakásokból. Összességében csaknem 5 millió forint kárt okoztak. Az alig másfél hónap leforgása alatt követtek el betöréseket Mosonmagyaróváron, Kecskeméten, Szekszárdon, Dombóváron és Kaposváron is.

A rendőrség a napokban zárta le a nyomozást a betörések ügyében és vádemelési javaslattal átadta az ügyet az ügyészségnek. A 34 rendbeli betöréses lopással gyanúsított C. Stefán jelenleg is előzetes letartóztatásban van, míg K. János szabadlábon várja a bírósági tárgyalást. A harmadik gyanúsítottat, S. Mihályt pedig a Baranya megyében elkövetett tettei miatt a Pécsi Rendőrkapitányságon tartják előzetesben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekekről gyűjtött pornóképet

Százötvenrendbeli tiltott pornográf felvételekkel való visszaéléssel vádolják azt a mosonmagyaróvári fiatalembert, akinek a számítógépén kiskorúakat ábrázoló pornóképeket találtak. A férfi állította: nem tudta, hogy bűncselek- ményt követ el a fotók birtoklásával. Az öt-tíz éves fiúkról és lányokról készült csaknem ötven fotót tartalmazó honlap alig három napig működött. Tovább olvasom