Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Másfél év börtön első fokon

Első fokon másfél év letöltendő börtönre ítélte a bíróság azt a fiatalembert, aki a vád szerint 2010 augusztusában gázolt halálra egy gyalogost a Kálnoki utcában, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A vádlott végig tagadta, hogy ő okozta volna a balesetet, a bizonyítékok azonban ellene szóltak.

A második tárgyalási nappal folytatódott és elsőfokú ítélettel le is zárult tegnap dr. Németh Csaba tanácsa előtt a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon annak a fiatalembernek a büntetőpere, aki a vád szerint még 2010 augusztusában gázolt halálra egy gyalogost a Kálnoki utcában, majd megállás nélkül továbbhajtott.

A vádirat szerint a vádlott 2010. augusztus 29-én éjfél után közlekedett személygépkocsijával, amikor nem vette észre a vele azonos irányban, az úttest jobb oldalán közlekedő, közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló, sötét ruhás sértettet. Figyelmetlensége miatt nekiütközött a 27 éves fiatalembernek, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a mentőben életét vesztette. A sofőr az ütközést észlelte, de nem állt meg, hanem gyorsítva továbbhajtott. A tanúk elmondása szerint a gyalogost egy szürke színű személyautó ütötte el, amelynek jobb oldali visszapillantó tükre le is tört az ütközéstől. Ezt az alkatrészt a rendőrök meg is találták a helyszínen, ami egyébként egy Ford Mondeóhoz tartozott. Néhány órával később egy győri szórakozóhely parkolójában találták meg a járőrök azt az autót, ami vélhetően a balesetet okozta.

A kocsi tulajdonosát a szórakozóhelyről állították elő. Az ezt követő vizsgálat során vizeletében kábítószert találtak, amiről azonban azt állította, nem sokkal korábban a szórakozóhelyen fogyasztotta. A fiatalember szürke Ford Mondeo személyautóján számos sérülést felfedeztek a helyszínelők és a kocsi jobb oldali visszapillantója is hiányzott. A szakértő véleménye szerint a Fordon talált sérülések egyértelműen gyalogoselütés nyomai, a megtalált visszapillantó tükörről pedig teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a vádlott autójáról származik.

a
A tegnapi helyszíni bizonyítási eljáráson Weingartner József igazságügyi műszaki szakértő (jobbra) ismételten bebizonyította dr. Németh Csaba bírónak (balra), hogy az autón talált sérülések gyalogos elütésétől származnak.


N. Gergőt az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával vádolta meg. A vádlott az eljárás alatt folyamatosan tagadta, hogy ő ütötte el a gyalogost, azt állította: a baleset idejében nem is járt a városban.

A korábban a védelem indítványára kirendelt új műszaki szakértő vizsgálata mostanra elkészült, így ennek ismertetésével folytatódhatott tegnap a per. A megismételt műszaki szakértői vizsgálat szerint is teljes bizonyossággal kijelenthető, a vádlott autójáról származik a baleset helyszínén talált tükör és a jármű egyéb sérülései is azt támasztják alá, hogy ezzel a járművel ütötték el a gyalogost. A szakértő elmondta: az autó körülbelül 50 kilométeres sebességgel haladt a baleset bekövetkezésekor, ilyen tempónál pedig 45–50 méterről észlelhető volt a gyalogos az út szélén. Így lassító fékezéssel, vagy fék nélküli oldalkitéréssel is elkerülhető lett volna a baleset. A tárgyaláson a bíróság helyszíni bizonyítási eljárás keretében is megvizsgálta a Ford Mondeót, aminek sérüléseiről a szakértő ismételten kimondta, hogy egyértelműen gyalogoselütéstől származnak.

A bíróság meghallgatta azt a tanút is, aki a rendőrségi jegyzőkönyvben állította: a baleset éjszakáján látta a vádlottat Mosonmagyaróváron. A férfi a bírónak felidézte, hogy a Kiserdő utcai körforgalomban figyelt fel a nagy sebességgel haladó Ford Mondeóra és felismerte annak vezetőjét, a vádlottat is. A bizonyítékok ellenére N. Gergő továbbra is kiállt amellett, hogy a baleset éjszakáján nem járt Mosonmagyaróváron.

Az ügyész perbeszédében kiemelte: a beszerzett közvetlen és közvetett bizonyítékok egyértelműen megcáfolták a vádlott állításait és az újabb bizonyítási eljárás is megállapította, hogy a vádlott okozta a balesetet. A védő a rendőrségi eljárás korrektségét kérdőjelezte meg, hiszen csak a vádlott terhére róható bizonyítékokat vették figyelembe, a büntethetőségét kizáróakat pedig nem.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság N. Gergőt halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt első fokon 1 év 6 hónap letöltendő börtönre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a járművezetéstől, illetve közel 800 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője gondolkodási időt kért.

Dr. Németh Csaba indoklásában kifejtette: a begyűjtött bizonyítékok egyértelműen alátámasztják, hogy a vádlott okozta a balesetet, ezt további bizonyítási eljárások sem cáfolták volna meg. A bíró szerint nagy hibát követett el a vádlott, hogy nem állt meg a helyszínen, hiszen akkor akár felfüggesztett szabadságvesztéssel is megúszhatta volna. A vádlott ellen szól továbbá, hogy a mai napig nem tanúsít semmi megbánást és tagadja tettét.

Olvasóink írták

 • 18. ökörsam 2012. január 31. 23:28
  „Azért azt tudjátok,hogy az ügyész vádol,a bíró ítél. Ki volt az ügyész,ez az érdekes ! Mi alapján,miért történt a vádemelés ? Így jön ki az ítélet.”
 • 17. jucuska07 2012. január 21. 23:48
  „Ennél a bírónál volt már tárgyalásom mint károsult.....(ellopták a kocsinkat és meglett a tettes)Hát mit ne mondjak....Nagyon jól jártam...Egyátalán nem volt értelme az egésznek.Az emberke kapott 30 nap közmunkát meg elvben az okozott kárt kellett volna kifizetnie.Munkahelye sosem volt úgyhogy ennyi.”
 • 16. Contar 2012. január 21. 08:21
  „Azon gondolkodom, mennyit kapott volna, ha nem tagadja a tettet?
  És mennyit, ha még el is ismeri, hogy ő volt az okozó?”
 • 15. senkialadár 2012. január 21. 03:07
  „pedig elég hírhedt a szigoráról a bíró úr,nyilván ma jó napja volt vagy jó napot okozott a zsebbe csusszanó lóvé...”
 • 14. Csipetke 2012. január 20. 07:35
  „Kevés!
  Több kellene, hogy legyen ideje gondolkodni is a börtönben!”
 • 13. ISU 2012. január 19. 22:28
  „A vádlott és védője gondolkodási időt kért, szégyelhetik magukat.Ezek szerint pénzért mindent megtehetnek.Még a bíró is a gyilkos oldalára állt.........felfüggesztett szabadságvesztéssel is megúszhatta volna.
  Legalább tíz évre leültetném az ilyen drogos, hazug embert.A védőt meg a bírót felfüggeszteném az állásából.”
 • 12. Leonidas 2012. január 19. 17:36
  „Mennyit kapott a "Tisztelt Biró Úr" Zsebbe???”
 • 11. jucuska07 2012. január 19. 13:45
  „Nem akarom ezt a bírót bántani de.....Kíváncsi volnék ha a saját családjából ütött volna el ez a drogos,alkesz és egy bírótársa ilyen pitiáner itéletet hoz szó nélkül hagyná?”
 • 10. pancser 2012. január 19. 11:55
  „9.hez! Szóval a szándékos emberölés legegyszerűbb módja ez. Felhajtok a járdára, mert elbambultam mondom utólag és még börtönbe sem megyek. Ilyen már történt Óváron, nem voltak szándékosak, de mi van akkor ha a haragosomat, az üzleti versenytársamat akarom így kiiktatni. Nem kell mást tenni felbérelni valakit!”
 • 9. Manó85 2012. január 19. 11:42
  „Ennyi erővel elüthetünk bárkit aki az utcán sétálgat? Mert csak másfél év jár érte!!! Felháborító!!!!”
 • 8. Manó85 2012. január 19. 11:27
  „Testi sértésért 1év...orgazdaság 2év....lopás 1év....magánokirat hamisítás 1 év....közokirat hamisítás 3év.....

  akkor ez most hogy van?”
 • 7. Lone_wolf.. 2012. január 19. 11:00
  „5.
  Kikérem mert baromság.Viszont figyelemmel kell vezetni és nem bedrogozva akkor ez nem történik meg.”
 • 6. pancser 2012. január 19. 09:18
  „Hát igen, én is kevésnek tartom a büntetést, leginkább azért, mert itt több dolog halmozódik. Tudatosan akarom félrevezetni a hatóságot, manipulálni próbálom a bizonyítékot és miegymás. Fellebbezzenek csak, majd kap még többet a gázoló.
  Mellesleg az a rész ahol a gázolás történt rendkívül balesetveszélyes, járda nincsen a híd egy sávos és ott sincsen járda!”
 • 5. Alex64 2012. január 18. 21:28
  „Ajánlom az olvasóknak nézzék meg ennek a cikknek "Fizetés nélkül senki sem úszta meg"a hozzászólásait is Vannak akik kikérik maguknak a 30-as, 40-es sebesség korlátozást aztán ez a vége mint itt. 3-om csapás akkor ezek szerint ha 3-omszor gázol akkor majd számíthatunk nem csak adható hanem adott büntetésre is. Stól András nem okozott halált kapott egy évet. Ebben az estben meghalt egy ember és az okozó kapott 1,5 évet Elgondolkodtató vagy csak tényleg minden ügyvéd és kapcsolat kérdése. Pedig szívesen támogatnám az adómból az ellátását ilyen embereknek.”
 • 4. Losba 2012. január 18. 19:58
  „2-3
  egyetértek, vajon ő, vagy a bíró olvassa ezeket?..1,5 év, felezve jó magaviseletért..7 hónap..egy ember életért,valami biztos húzódik a háttérben..mutyiország”
 • 3. kisnagyi 2012. január 18. 19:39
  „"Dr. Németh Csaba indoklásában kifejtette: a begyűjtött bizonyítékok egyértelműen alátámasztják, hogy a vádlott okozta a balesetet, ezt további bizonyítási eljárások sem cáfolták volna meg. A bíró szerint nagy hibát követett el a vádlott, hogy nem állt meg a helyszínen, hiszen akkor akár felfüggesztett szabadságvesztéssel is megúszhatta volna.

  Nagyon sajnálatos, hogy egy bíró így vélekedik egy drogosan elkövetett cserbenhagyásos gázolóról ogy megúszhatta, volna!És ezért csak másfél év a büntetés és a Drescher család kapcsolata is szerepet játszik!”
 • 2. Manó85 2012. január 18. 18:38
  „Tagad tagad és tagad! Gusztustalan hogy egy ember ilyenre képes...semmi megbánás,semmi együttérzés a családdal akik fiúkat,testvérüket,barátjukat vesztették el!!! Egy ember életét vesztette könyörgöm és ezért röhögve szabadul másfél év után?! És még gondolkodási időt kér? Hát komolyan mondom az ilyen nem méltó arra hogy emberként bánjon vele a társadalom! Ezt a világot kell élnünk?! Undorító ...sajnálom de én erre nem tudok mást reagálni!”
 • 1. Losba 2012. január 18. 16:38
  „.."A sofőr az ütközést észlelte, de nem állt meg, hanem gyorsítva továbbhajtott"..

  ..tehát n. gergő egy drogos , aki megölt valakit...ezért 1,5 év ?..csekk benemfizetésért, meg elvisznek egy életre ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új házat kapnak az autisták

Májustól egy, a mosonmagyaróvári önkormányzat által biztosított épületbe költözik az autistaház. Tovább olvasom