Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Marketing, reklám és sajtó egy kézben

Átalakult és szinte duplájára nőtt az idei évtől az önkormányzati tulajdonú Flesch Nonprofit Kft., sőt, még a neve is módosult.

A társaság feladatköre városmarketinggel, júniustól pedig a készülő Futura interaktív természettudományi élményközpont működtetésével bővült.

– Még az elmúlt év elején vetődött fel egy városmarketing-szervezet létrehozásának szükségessége, ami egységes formába öntené és hatékonyabbá tenné a munkát – mondja Csiszár Péter ügyvezető. – A városmarketing teljesen új fogalom Mosonmagyaróváron. Zajlott itt eddig is hasonló jellegű munka, ám szétaprózva, sokszor egymással párhuzamosan. A Futura elindulásával azonban elengedhetetlen a hatékony városmarketing, a létesítményt ugyanis a várossal, sőt, a Szigetközzel együtt kell eladni. A Mosonmagyaróvár és Futura márkanevet létre kell hozni, amihez pedig megfelelő apparátus szükséges. Egy önálló szervezet megalakítása nagy költségekkel járt volna, ezért született olyan döntés, hogy a Flesch kft. végezze a városmarketinget és ezzel együtt a Futura működtetését is.

A Futura elindulásával elengedhetetlen a hatékony városmarketing, a létesítményt ugyanis a várossal, sőt, a Szigetközzel együtt kell eladni – mondja Csiszár Péter.
A Futura elindulásával elengedhetetlen a hatékony városmarketing, a létesítményt ugyanis a várossal, sőt, a Szigetközzel együtt kell eladni – mondja Csiszár Péter.


– Úgy gondoljuk, hogy a városmarketingnek három pilléren kell állnia: lakossági, turisztikai és befektetést ösztönző szponzoráció. Eszerint osztjuk munkacsoportokra a szervezetet. A helyi rendezvények, ünnepségek szervezését egy rendezvényiroda végzi majd, ez valójában eddig is a társaság feladata volt. A sajtó-, PR- és szponzori iroda a városi projektek marketingfeladataiért, a médiacentrum működéséért és a Mosonvármegye kiadásáért felelős. Emellett egy úgynevezett szponzorációs menedzser is munkába áll. A Futura működéséhez ugyanis elengedhetetlen, hogy támogatókat keressünk, helyben és országosan is. A marketing és reklámiroda a város arculatának elemeit kezeli, majd javaslatot tesz és segíti egy új városi imázs kialakítását.

– Az idei év legnagyobb feladata a Futura beindítása. A működtetéshez huszonegy fővel számolunk. A jelen állás szerint augusztusra lesz teljesen üzemkész a létesítmény. Addigra lezajlik a próbaüzem és a demonstrátorok betanulása. Évi 80 ezer látogatóval számolunk. Az előzetes felmérések szerint alapvetően hét célcsoportból számolhatunk látogatókkal: az autópályán átutazó turistákkal, a mosonmagyaróvári és a lipóti termál vendégeivel, a fogászati, egészség- és szépségturizmus résztvevőivel, iskolás csoportokkal, pedagógusokkal, a környéken lakókkal. Mivel ez évi több százezer embert jelent, minden esély megvan a várt látogatószám eléréséhez. A belépők árát is úgy határoztuk meg, hogy a legtöbbek számára elérhető legyen. A teljes árú jegy 1500, a gyerek- 950, a diák- és nyugdíjas- 1200 forint lesz. Emellett biztosítunk még egyéb kedvezményeket is. Optimális esetben évi 108 millió forintos bevétellel és 91 milliós kiadással számolunk, így önkormányzati támogatás nélkül, nyereségesen működhet a létesítmény – vélekedett az ügyvezető.

 Tűzbiztonsági okokból kellett a Várkertből lőni. Több észrevétel érkezett szerkesztőségünkbe a városi szilveszter szervezésével kapcsolatban. Sokan azt kifogásolták, hogy a térről nem látták rendesen a tűzijátékot, néhányan pedig egy kigyulladt tujáról számoltak be. A felvetésekről Csiszár Péter elmondta: a Téli Fesztivál szervezésekor vetődött fel, hogy a városi szilvesztert a magyaróvári belvárosban rendezzék meg. Így esett a választás a Deák térre, ami korábban is éveken keresztül helyszíne volt ennek a rendezvénynek. A korábbiakkal ellentétben azonban ezúttal nem lehetett a városháza elől fellőni a tűzijátékot, mivel a megváltozott tűzbiztonsági előírások ezt csak a Várkertben engedélyezték. A tűzeset a városi tűzijátékot követően negyedórával később történt, miután ismeretlenek a várkapu előtti hídról egy pirotechnikai eszközt dobtak le, ami aztán meggyújtotta a tuját. A lángokat egyébként a tűzoltók percek alatt eloltották.


Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. RUDI 2012. január 13. 13:59
  „Ha a Futura minden egyes sarka jól, átláthatóan, kivan használva szerintem meg fog élni.De nézzük csak évi 80-ezer látogatót várnak, ez mind rendben.Viszont olyan kreatívan gondolkodó, és cselekvő szak emberek kelnek, kik igen is ,azért fognak küzdeni hogy a Városunk méltó legyen e épületre és lakóinkra.Tudjuk jól , hogy nagyon sok épület fel lett építve,s üresen állanak.Ha küzdesz , eléred célod.Rögös az út, melyen végig kell menni, de megbotlassz egyszer, de elfeleded talán , s újra talpon vagy s mész tovább.”
 • 21. Lone_wolf.. 2012. január 09. 11:01
  „Drága vicc.”
 • 20. revlaat 2012. január 09. 09:31
  „A Futura végre egy olyan kezdeményezés, mely Mosonban fog működni, az utóbbi időkben végre egyre több rendezvényre került sor a mosoni városrészben. Viszont az nem lehet baj, hogy maga a működtetés "központja" már nem Mosonban, hanem Óváron lesz. Ahogy a cikk is kifejti, az elaprózás nagyobb költségekkel járna. Remélhetőleg az előzetes kalkuláció a költségekre és a kiadásokra nézve nem túl optimista, s a működése, működtetése zavartalan lesz.”
 • 19. pancser 2012. január 09. 08:50
  „Csiszár jó képességű fickónak tűnik eddigi működése alapján, nem rajta fog múlni ha nem megy, ő sem nem varázsló, se nem csodatévő szent!”
 • 18. nagyjancsi 2012. január 09. 08:45
  „Hatalmas bukás lesz. Sajnálom Csiszárt.”
 • 17. cezarka 2012. január 08. 22:44
  „Szerintem a felkészüléssel és az elképzeléssel nincs is baj.Én nagyon szeretném ha a működés nyereséges lenne.De aggódom !Szerintem nem is az első év lesz a gond,hanem utána.És nem is lehet hibáztatni senkit ha nem sikerül,mert szerintem ezt nem lehet elvárni a mai időkben.Változatlanul úgy gondolom komoly sponzorálással és állami támogatással lehet a működtetést megoldani.Az meg ha előre gondolkodunk meg egyáltalán nem baj,ilyen dolgokat nem lehet egy -kettőre megoldani.Sőt azt gondolom az nem lenne helyes, ha egy év múlva ha nem sikerülne akkor esnének neki valakinek mikor előre látható az irgalmatlan nehézség!Gondolok a 21 emberre aki munkahelye kerülhet veszélybe! Ne így legyen!”
 • 16. atika3887 2012. január 08. 17:58
  „Optimális esetben évi 108 milliós bevétel...Mindent tudnak...”
 • 15. Rbar 2012. január 07. 22:51
  „:-)
  Nem, de értek hozzá, és elsőre látom, hogy a TERV szépnek szép, de nem teljesíthető. Birkáknak be lehet adni ha úgy tetszik, a valóság picit más.”
 • 14. szabka73 2012. január 07. 21:27
  „13. Mit szeretnél látni egy ilyen cikkben, oldalakon keresztül műszaki számításokat, gazdasági tervek amivel alátámasztják a számokat? Te nem vagy normális.”
 • 13. Rbar 2012. január 07. 19:19
  „NEM! Az első működési év gondolom nem egy "teszt" év lesz, ahol a szolgáltatók ejnyebejnyéznek majd ha esetleg a 7. hónap után már nem tudják a számláikat rendezni. Az első év igenis fontos időszak, ekkora intézményt nem lehet a "ha"-ra meg a "hátha" -ra bízni. Egyszerűsítve azt is írhatom, vagy lesz adószáma vagy nem. A második sanszosabb sajnos.
  Hidd el kiváncsi nem előre bántok senkit, csak amikor eleve baromságot írnak a budget-ről, akkor az ember felháborodik.”
 • 12. kíváncsi 2012. január 07. 18:33
  „Hogy mi miért történt, kinek volt az öltete és miért, nincs értelme vitatkozni. Elmúlt. Az ilyen vádaskodások, választási kampány trükkök, meg gyerekes sértettségből eredő egymásra mutogatás. Adott egy helyzet, amiből a lehető legjobbat kell kihozni. Vannak emberek itt helyben és országosan is, akik már számtalan helyzetben leszerepeltek, ma mégis osztják nyugodtan az észt. Miért jó azokat előre bántani, akik megpróbálnak jót kihozni valamiből? Az ilyen kritikákkal nem kéne megvárni az első működési évet?”
 • 11. Japo 2012. január 07. 16:59
  „Már 2 személy van itt akikkel korábban nem értettem egyet most mégis megtörténik. Pancser után Rbar is ezek közé tartozik. Teljesen igaz amit írsz, Embertelennek pedig megerősítem, Az általad említett korábbi igazgatót nem félretették. Egy évig kapta a fizetését úgy,hogy közben már nem ő volt az igazgató és miután ez letelt,média,vagy kommunikációs tanácsadóként tengeti az életét havi 400.000-ért. Lett ott annyi tanácsadó mint a szél horror fizetésekért a spórolás jegyében.”
 • 10. Rbar 2012. január 07. 15:34
  „6 igazad van, de amikor ilyent olvas az ember a cikkben, hogy "91 milliós kiadással számolunk", akkor azért elgondolkodik. Ebben az épületben soha nem fűtöttek, azt a teret amit építenek soha nem világították meg, az eszközök még soha nem fogyasztottak áramot, a tervezett wc-ket még soha senki nem húzta le, és sorolhatnám.
  Az én véleményem szerint a 91 millióból az energia sem fog kijönni, nem hogy az összes kiadás! MI alapján számolnak várható kiadást elmondanád??? Van már esetleg fix forint árfolyamos gáz illetve villamos energia szerződésük? Mennyi energiát kötöttek le és milyen sávban? KÁT-tal vagy anélkül? Mekkora a lekötött teljesítmény a hálózati engedélyesnél? Mekkorák a feszültségszintek? Csúcsban nem fogják átlépni a lekötést ami bírságként jelenik meg a számlában?
  Ha ezekre megvan a REÁLIS forecast, akkor most el kell küldeni a műszaki igazgatót... A bemutatott (harmadosztályos szakács) marketingért felelős emberről már ne is beszéljek!
  Ezek tudatában és az információim alapján még ha lenne esély is egy kis profitra, sem fog összejönni, mert tapasztalatlan, hozzá nem értő felelősök kezébe adják az üzemeltetést.”
 • 9. szabka73 2012. január 07. 13:26
  „Én úgy tudom, nem tette félre, sőt. A városházán dolgozik valami tanácsadóként, szép kis summáért.”
 • 8. embertelen 2012. január 07. 10:49
  „A Flesch Kft. Csiszár Péterrel az élen szépen fejlődik. Dr. Nagy István polgármester úr legjobb várospolitikai döntése az volt, hogy a korábbi igazgatót, ha jól emlékszem, valami Böröndi nevűt, félretette.”
 • 7. Japo 2012. január 07. 08:03
  „Azt hiszem nem fordult még elő Pancser,hogy egyet értsek Veled,de ez itt és most megtörtént. Ami turisztikai szempontból pénzt hoz,hozhat az már régen magánkézben van. A Futura meg Flesch-el vagy anélkül sem hoz nyereséget ez tuti. Ez valami olyan fejből pattant ki amelyben az agyrák éhen halna.”
 • 6. kíváncsi 2012. január 06. 23:40
  „Olyan jó lenne, ha néha pozitív hozzászólásokat olvashatna az ember ezen a fórumon. A cikkben vannak előremutató öltetek, melyek reménykeltőek. Ha a dolgok nem párhuzamosan, vagy egymással szemben mennének, úgy hatékonyak. Amúgy pedig miért jó valamit már előre lejáratni, mielőtt elkészült volna? A nagy dolgok arról híresek, hogy előtte senki nem hitt a sikerükben.”
 • 5. cezarka 2012. január 06. 21:10
  „Igen érdemes reálisan gondolkodni ,nem álmodozni!Nagyon nehéz lesz a működtetés forintjai előteremteni.Új látványosság indul ,kevés az emberek pénze.A még új épületre nem igen kell költeni..Na de elmúlik az újdonság,az állag romlik sokba fog kerülni a városnak.Bárki lesz is a felelős nem irigylem!Nem hiszek abban hogy hosszú távon lehet nyereségesen működtetni,sajnos! A turizmus bevétele csekély a városban.Örülök annak ha valamivel gyarapodik a ,de ez az igazából az államnak kellene működtetnie város ,legalábbis a költségeket vállalnia:EZT KELL ELÉRNI!!Az idegen forgalom országos ügy és érdek!Képviselő Úr ,van feladat!”
 • 4. pancser 2012. január 06. 17:47
  „Egyeseknek a turizmus varázsszó, holott ebből alig van bevétele a városnak. Nem sok minden van amit mutogatni lehet. Sokan még abban gondolkodnak, hogy ezelőtt 25 évvel tele volt a Magyar utca meg a termál osztrákokkal. Igen tele volt, de ők nem igazi turisták volt, hanem olyanok aki szinte ingyen jutottak hozzá mindenhez. Többet ilyen nem lesz, hiába álmodoznak róla. Igaz ha valami nincs, legalább álmunkban legyen meg.
  Legjobb lett volna a beruházást lemondani, de ha már meg van jó lenne, ha ebbe nem menne tönkre a város. Ha nem megy 2-3 év alatt sem, jöhet a kármentés, a sorsára kell hagyni, más funkciót kell neki adni, privatizálni. Tartok tőle, hogy presztízs okokból a működtetést erőltetni fogják, hacsak a város vezetése radikálisan át nem alakul 2014-ben! De semmiképpen se játsszunk dupla vagy semmit, hogy a Futurával együtt a város is bukjon.”
 • 3. Hedon 2012. január 06. 12:55
  „#2 ha igazán érdekel:

  http://www.mobilis.gyor.hu/”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2013-ig új körjegyzőségben kell gondolkodniuk

– „Csendesen" vagyunk, nem akarunk költekezni, hitelt felvenni – vallja 2012-ről Kertész Attila, Újrónafő polgármestere. Tovább olvasom