Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Máris súrlódásoktól tartanak a taxisok

Fenntartásokkal várják a taxisok a januártól életbe lépő drosztrendeletet. Szerintük néhány taxiskollégájuk nem fogja tartani magát a szóbeli megállapodáshoz, ezért lehetnek súrlódások köztük.
Lapunk tegnapi kiadásában számoltunk be a januártól életbe lépő helyi drosztrendeletről. Ennek lényege, hogy az eddigi bérelt taxiállomások helyett jövőre már minden helyi taxis várakozhat a város összes kijelölt állomásán, ha befizeti az évi 30 ezer forintos tarifát. A városháza szerint a rendelet kidolgozása során egyeztettek a helyi taxitársaságokkal is, melyek jónak találták az új szabályozást és állításuk szerint nem alakul ki emiatt „háború" közöttük a jobb helyek miatt. Az önkormányzat a rendelettől azt várja, hogy hosszú időre stabilan megoldást nyújt a taxiállomások létesítésére és használatára.

Az érintett taxisok azonban nem látják ennyire kedvezőnek a képet. Szerintük nagy esély van arra, hogy a rendelet hatálybalépését követően, már az év elején súrlódások lesznek köztük emiatt.

Sztányi Csaba, az egyik helyi taxitársaság képviselője lapunknak elmondta: az előzetes egyeztetéseken valóban részt vettek az akkor működő öt társaság képviselői is. Már itt is felvetették aggályaikat a leendő szabályozásról. A városháza szakemberei akkor két lehetőséget vázoltak fel. Az egyik szerint minden helyi taxis egységes tarifát fizet, amiért az összes drosztot használhatja. Másik lehetőségként felmerült, hogy a társaságok licitálhattak volna a helyekért. Ez a megoldás sokaknak nem tetszett, ezért végül az egységes tarifát terjesztették a testület elé.

Sztányi Csaba elmondta: a javaslatot a taxisok úgy fogadták el, hogy az akkor működő társaságok mindegyike vállalta, hogy továbbra is mindenki az eddigi helyén fog majd várakozni. Ezt azonban a rendeletbe nem lehetett belefoglalni, így maradt a szóbeli megállapodás. Többeknek voltak ezzel fenntartásai, ami most úgy tűnik, igazolódik is. A vállalkozó mint mondja: időközben az egyik társaság kettévált, a szakadás után pedig az érintett taxisok közül néhányan már hangoztatták, hogy januártól mindenki oda áll, ahová akar. Sztányi Csaba szerint szinte biztos, hogy lesznek súrlódások az új szabályozás miatt. Éppen ezért a napokban megkeresték a városháza illetékesét is a felvetéssel, ahol azt a választ kapták: várják meg a jövő év elejét, amíg a rendelet életbe lép és amennyiben a taxisok nem tartják magukat a szóbeli megállapodáshoz, akkor módosítanak a szabályozáson és licit útján értékesítik a helyeket.

Olvasóink írták

  • 3. KoPi 2011. december 24. 20:03
    „Kedves Japo, Ön rendkívül tájékozatlan, ugyanis a taxidrosztok a fizető parkolókból lettek kivonva és azok haszbálatáért lényegesen kevesebbet fizetnek a taxisok, mintha parkoló jegyet, vagy bérletet váltanának. Nem vagdalkozni kellene és az önkormányzat ellen a hangulatot szítani, hanem tájékozódni, mielőtt itt blődségeket írna!”
  • 2. misi-75 2011. december 21. 18:48
    „:(”
  • 1. Japo 2011. december 21. 11:48
    „Az én véleményem az,hogy a széthúzás helyett össze kéne tartani az egyébként túl sok taxinak. Először is,minden vállalkozásnak így a taxinak is kell,hogy legyen telephelye. AZ autók innen induljanak ki a hívásra az önkormányzat pedig kenje a hajába a drága droszt díjakat. Ráadásul a a vasúton lévők a Máv tulajdonát képezik. Emlékezetem szerint ez volt az egyik komoly érv amiért ma buszpályaudvar a tesconál van. Ja és meg kell hirdetni,hogy a többletköltséget köszönjék meg a tisztelt önkormányzatnak. Megállni,várakozni pedig bárhol lehet ingyen ahol tábla nem tiltja,de hát aki h.lye haljon meg szokták volt mondani.Ez egy ugyanolyan szolgáltatás mint bármi más,azt mondjuk nem tudom,hogy a Volán fizet a buszmegállókért? Ha igen szavam nincs,ha nem akkor ez diszkrimináció ismét. Minden üzlet parkolókhoz van kötve,üzletnyitás alkalmával ezt kérni szokták. Ma ezek a parkolók is fizetősek,de nem a bolt tulajdonosa zsebébe vándorol a pénz,bár korábban neki kellett megcsináltatni. Volt benne részem tudom mit írok,cáfoljatok nyugodtan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem 11 ezer pár hamis Nike sportcipő egy kamionban Rajkánál

Összesen 10.896 pár Nike védjeggyel ellátott, az eredetire megtévesztően hasonlító sportcipő került… Tovább olvasom