Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Máriakálnok 50 milliót nyert kerékpárútra

Mosonmagyaróvár és Máriakálnok között pályázati támogatással kerékpárút épülhet. A 1,5 kilométeres szakaszon egyre többen kerékpároznak.
A Nyugat-dunántúli Operatív Program NYDOP-2009-4.3.1/B-09. Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése című pályázati kiírásán újabb 3 projektet támogattak. Az egyik nyertes Máriakálnok.

A Máriakálnok és Mosonmagyaróvár közötti forgalom biztonsága miatt, a kerékpáros balesetek megelőzése érdekében kiemelten fontos megépíteni a 1,5 km hosszú kerékpárút szakaszt, hiszen most az országos közúton bonyolódik le a bicikliforgalom. A két település között a napi munkába járó forgalom egy része kerékpáron történik, nyáron a turista forgalom is jelentős. A kerékpárosok között egyre nagyobb számban fordulnak elő gyerekek, már csak azért is, mert az általános iskola felső tagozata 2009. szeptember 1-től megszűnt Máriakálnokon, ezért a diákok Mosonmagyaróvárra járnak kerékpárral vagy autóbusszal.

A kerékpárút építésének összköltsége 59,1 millió forint, ennek 85 százaléka, vagyis több mint 50 millió forint a pályázati támogatás.

Olvasóink írták

 • 11. ombi 2009. december 03. 18:44
  „Mauz, Mauz, ez az út nekem is igen jól jönne, ám ha légvárakat építünk, ne spóroljunk a téglával: ne feledkezzünk meg a périekről, és mindazon falvak kerékpárosairól sem, akiket egyszerűen egy tábla kibiggyesztésével elzártak a szomszédos település(ek) megközelítésétől!
  Tökmindegy: hát még ha nem a borzasztó térkövet, hanem mondjuk közönséges, szürke, sima aszfaltot használnának, még mennyivel kevesebbe kerülne, és még rendesen haladni is lehetne rajta. Bár, az útépítők becsületére legyen mondva, külterületen azért szerencsére ritkán alkalmazzák a vesekőrázó viacolort.”
 • 10. tökmindegy 2009. december 03. 08:19
  „1,5 kilométer, átlag 2 m szélességben = 3000 négyzetméter útfelület. Ezt egy vállalkozó max. 20 millából kirakja térkővel. Megmaradna a duplája !!!”
 • 9. 01010 2009. december 02. 10:17
  „Legyen minnél több kerékpárút !!!
  FUTURA helyett is lehetne , talán több lenne a vendég is .”
 • 8. ödönke 2009. december 01. 18:45
  „rivotril2mg, miről beszélsz?
  Jártál te már erre? Kerékpárral járok dolgozni Óvár Kálnok között nap mint nap.Az út szélén nem haladhadsz, az nincs. Kisebb-nagyobb lyukak, letört padka, aki autóval megy, az is az út közepén, ha nincs szembeforgalom.Már tavaly ígérték, hogy mire a halászi hidat lezárják, lesz bicikliút, azóta is 120-szal kerülgetnek az autók,legfeljebb letolnak az útról. Kit hat meg, ha a hülye biciklis felborul v. lemegy a szántófoldre, a hmcs. akkor is előz, ha kamion v. busz jön szembe. Éppen ideje, hogy ez az 1,8 km-es szakasz kész lesz.”
 • 7. rivotril2mg 2009. december 01. 15:05
  „remélem amikor te leszel szarba tomen akkor is bicajutat építenek ahejett hogy segítsenek,remélem mész az utcára lakni és akkor majd kiülsz a kálnoki hídhoz gyönyörködni az új bicajútban...”
 • 6. invektus 2009. december 01. 11:33
  „pancser ha hiszed ha nem
  A papréti kerékpár út
  rajkáig ment volna csak a bezenyei gazdák és az önkormányzat nem ment bele
  ezért ne is csodálkozzon senki ha nincs rajka biciglis”
 • 5. mauz 2009. november 30. 22:36
  „Már csak a Győr-Ikrény és a Győr-Abda-Öttevény kerápkárutat hiányolom.

  :)”
 • 4. pancser 2009. november 30. 21:32
  „Ez jó, nagy szükség van rá, sokkal inkább mint a paprétire. Persze az is jó ha van, de alig látok rajta valakit, mondjuk széllel szemben nehéz is kerekezni. Kálnokról viszont a közelsége miatt, meg árnyékosabb vidék is sokan fognak bejárni. A kerékpáruton mivel kellemes tájon vezet, bizonyára majd sokan futnak és görkoriznak is.”
 • 3. Tomen 2009. november 30. 20:59
  „A helyzet az, hogy ennek örülni kell. Tisztelt 2.-es , pont azért mert már egyre többen váltanak autóról kerékpárra . A válság miatt vagy más okbó váltanak teljesen mindegy,valahol nekik is közlekedni kell. Teccik érteni?”
 • 2. rivotril2mg 2009. november 30. 20:02
  „persze, válság van,több gyerekes családoknak veszik el a lakásukat a duplája vagy triplájára emelkedett törlesztések miatt, és akkor 50 misiér építenek pár méter bicajutat...”
 • 1. Csipetke 2009. november 30. 15:42
  „Nagyon örülök, hogy megépíthetik a kerékpárutat 1,5 km hosszan.
  Jó lenne, ha még több épülhetne, a biztonságos kerékpározásért, a Szigetköz eme tájegységeit összekötni a határral mind Szlovákia és mind Ausztria felé.
  Sajnálatos, hogy Mosonmagyaróvártól csak Paprétig építették ki, tovább nem, illetve kerékpározásra használhatatlan a korábban épített is!
  Levél - Hegyeshalom irányban is jó lenne tenni valamit, hogy biztonságosan elérhetők legyenek a közeli települések !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrzés a megelőzésért

A kerékpáros-balesetek megelőzése érdekében ellenőrzik fokozottan a bicikliseket a Mosonmagyaróvári… Tovább olvasom