Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Márciusban már a domborműnél ünnepelhetnek a halásziak

˝Örömmel láttam, hogy Halásziban előkerült a Petőfi-szobor! Már ássák az alapját a híd mellett. Csak azt nem értem, mi tartott ilyen sokáig˝ - írja olvasónk.Olvasói SMS

Örömmel láttam, hogy Halásziban előkerült a Petőfi-szobor! Már ássák az alapját a híd mellett. Csak azt nem értem, mi tartott ilyen sokáig. Halászi
Olvasónk felvetésére Süli Józsefné, a helyi hagyományőrző egyesület elnöke reagált: – A híd elbontásakor az 1949-ben átadott Petőfi-domborművet a közútkezelő kht. mosonmagyaróvári telephelyére szállította. Az önkormányzatot megkeresve kezdeményezte egyesületünk, hogy az új híd átadását követően kerüljön vissza Halászira ez az alkotás.

Az egyesületvezető szerint több ok – időjárás, a szervezet elfoglaltságai – miatt is késlekedett az új hely kialakítása.

– A híd közelében, Mosonmagyaróvár irányában, a jobb oldali háromszögben kis parkot alakítunk ki. Elkészült a dombormű talapzata, melyhez az önkormányzat biztosította az alapanyagot, és élő sövénnyel vesszük körül. Március 15-én immár a hagyományok szerint – fáklyás felvonulással – itt is ünnepelhetnek a halásziak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő év végére elkészülhet az egészségház Halászin

A napokban írta alá Halászi önkormányzata a támogatási szerződést egy új egészségház megépítésére. Tovább olvasom