Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Márciusban elkezdik a töltés építését Mecséren

Mecsér működtetése a tavalyi évben az önkormányzat tervei szerint történt. 57 milliós költségvetésükből gyakorlatilag az összes céljukat sikerült megvalósítaniuk. Márciusban végre megkezdődik a Mosoni-Duna-töltés régen várt építése.

Mecsér évek óta nagy figyelmet fordít az árvíz elleni védekezésre. A töltésépítés állami kivitelezéssel készül az Oviber Kft. irányításával. Ennek előkészítése 2004 és 2008 között zajlott.

Amint azt Csaplár Zoltán, a település polgármestere elmondta, a képviselő-testületek hét alkalommal tárgyalták nyilvánosan a terveket. Később a nyomvonal kijelölése és a beruházás várható körülményeinek kapcsán újabb közmeghallgatásokat is szerveztek a projektvezető, a beruházók, illetve a vízügyi szakemberek részvételével. A régen várt munka kivitelezése várhatóan márciusban kezdődik.

Szinte országos hírű a Ladikos Fesztivál, melyet júniusban szervez meg a település a Duna-parton. Képünkön a mecséri községháza.
Szinte országos hírű a Ladikos Fesztivál, melyet júniusban szervez meg a település a Duna-parton. Képünkön a mecséri községháza.

Mecsér az elmúlt években nagyobb összeget fordított iskolájára. Felújították a tantermeket, a tanulók számára pedig biztosították a korszerű számítógépeket és a készségfejlesztő eszközöket. A tánc szakkörök mellett zenei képzésben is részesülnek a gyerekek. Az óvoda felújítása 2010-ben fejeződött be, így azóta annak szinten tartása a cél.
Csaplár Zoltán hozzátette, nagyon sok segítséget kaptak szülői munkaközösségektől, illetve jótékonysági bálok szervezésével. Az itt befolyt összegeket az intézmény felszerelésére, a gyerekek támogatására fordították.

Ezenfelül saját erőből építettek faszerkezetű búcsúztatót a ravatalozó elé, valamint Mosonszentmiklóssal összefogva a lakók kérésére várót helyeztek el az 1-es főútnál lévő buszmegállóba és szélesítették a buszöblöt.

A falu programjait éves rendezvényterv alapján szervezik meg. Többségük hagyományosnak mondható, mint például a farsangi bál, a húsvéti locsolóbál, a majális, a búcsú vagy a „Mikulás-váró" . Szinte országos hírűvé vált kiemelkedő rendezvényük, a Ladikos Fesztivál, melyet júniusban szerveznek meg a Duna-parton. A jeles eseményen országosan és nemzetközileg is elismert népzenészek, illetve helyi együttesek is szerepelnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Partrendezés kezdődik Mosonmagyaróváron a Lajta-parton

Munkagépek és szállítójárművek mozgására kell számítani, a kivitelezés ideje várhatóan 5 hónap. Tovább olvasom