Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Március közepéig helyére kerül minden kamera

Eddig hét kamera figyeli a várost Jánossomorján. Március 13-ig felkerül a rendszer összes darabja, aztán még két hónapig próbaüzemben működik. Közel 10 millió forintba kerül az egész rendszer.
Eddig hét kamerát szerelt fel a kivitelező cég – a tervezett tizenkettőből – Jánossomorján, s március 13-tól kezdődik a rendszer próbaüzeme. A tervek szerint már tavaly decemberben megkezdődött volna a rendszer tesztelése, ám néhány probléma miatt tolódott a határidő.

Az akkori gond az volt, hogy a város legmagasabb pontjára kellett felszerelni egy átjátszóegységet, mert a mosonszentpéteri városrész kameráinak fizikai ráláthatósága csak így volt biztosítható. A város legmagasabb pontja a Szórády-hengermalom, viszont áram nem volt az épületben, így azt ott meg kellett teremteni.

Jelenleg folyik a kamerák felszerelése. A város már tavaly megkötötte a szükséges szerződést a rendőrséggel, s átjátszót is felszereltek a rendőrség udvarán, mivel itt van a rendszer központja is.

– Március 13-ig helyére kerül valamennyi kamera, akkor lesz a műszaki átadás, amit két hónap további próbaüzem követ – mondta Lőrincz György, a település alpolgármestere. Az eredeti tervben már szerepelt, hogy a 86-os főúton a város bevezetőjénél, a vasúti átjárónál, az andaui határátkelőnél is lesz egy-egy kamera. Ezek már teljesültek, s a képük látható a rendőrségi monitorokon.

Emellett az alpolgármester hozzátette: menet közben felmerült még két további kamera felszerelése is. Az egyik egy korábbi rongálás miatt a Szórády-féle malom figyelésére szolgálna, a másik a (hamarosan nyíló) hulladékudvarhoz kerülne. Ennek költsége pár százezer forinttal drágítja az amúgy 9,2 milliós rendszert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincöten továbbra is együtt

Tovább olvasom