Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Marással szüntették meg a nyomvályúkat

Olvasónk levelében jelezte, hogy a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos utca burkolatát felmarták, az pedig a munkálatok után még rosszabb lett.
Olvasónk levelében jelezte, hogy a napokban Mosonmagyaróváron a Kossuth Lajos utca burkolatát felmarták. Elmondása alapján előtte sem volt tökéletes az úttest, de a munka után katasztrofális lett.

Szerinte a kerékpárosokat, robogósokat így 60–80 centiméterrel beljebb kényszerítették a felezővonal felé, és ezt a helyet az autósoktól veszik el. Azt írja, hogy rengeteg biciklis, robogós jár ezen az útvonalon (az autósok mellett), s ha eső lesz, akkor esni-kelni fognak.

„A Kossuth Lajos utcában a nagy forgalom hatására kialakult nyomvályúk miatt a csapadékvíz megállt, ilyen esetben úgynevezett aquaplaning (vízen való felúszás) jelenség lép fel. Így megszűnik a jármű kerekeinek tapadása, ezzel balesetveszélyes helyzetek alakulhatnak ki.

A vízelvezetés biztosítása a nyomvályúk szintbe marásával megtörtént, a csomópontokban a teljes felület lemarására volt szükség, mivel ott több irányból is nyomvályús volt a felület.

A vízfelverődés, mely a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is kárt, kellemetlenséget okoz, a burkolat szintbe hozásával megszűnt" – nyilatkozta megkeresésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nevében Pécsi Sándor Norbert szóvivő. Hozzátette: ezt a kellemetlenséget is próbálják mielőbb megszüntetni.

Olvasóink írták

 • 7. himi55 2013. november 12. 14:12
  „AKI EZT CSINÁLTA AZ ÚTTAL AZ BIZTOS NEM BICIKLIVEL JÁR.JA ÉS MI LESZ HA RÁFAGY .”
 • 6. Contar 2013. november 11. 21:17
  „Egy arrafelé járó kerékpáros: Áh, inkább nem írok semmit!”
 • 5. nagyjancsi 2013. november 07. 10:28
  „Én hülye meg azt hittem szélesítés lesz, vagy biciklisáv vagy valami hasonló.. Óóó Istenem.. A mostani sávon alig lehet biciklizni, minden biciklis beljebb megy, sokkal baleset-veszélyesebb!”
 • 4. hunter111 2013. november 06. 23:33
  „Ez van mikor a hülyeség <moderálva> az eszetlenséget! És még megmagyarázza hogy elhárult a veszély! A nagy balesetveszélyből mégnagyobbat csináltak! Igavonó állatok.”
 • 3. tökmindegy 2013. november 06. 22:47
  „Magyarország jobban teljesít.”
 • 2. captain_blood 2013. november 06. 19:31
  „A sz@rból csináltak mégsz@rabbat!!!
  Gratula... és még meg is magyarázzák. :)))))”
 • 1. 01010 2013. november 06. 18:49
  „:( választhattak volna jobb állapotú aszfaltmarót ... külső karom kb 3 cm rel mélyebben mart mint a többi kés / ami a forgalmi sávban végighúzta a barázdát /”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Délután 4-től világítanak a reflektorok a raktárnál

Hegyeshalmi olvasónk észrevétele szerint a MÁV tulajdonában lévő raktár kivilágítása pazarlás, ott… Tovább olvasom