Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Maradnak a víz- és csatornadíjak

A jánossomorjai képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy március elsejétől maradnak a korábbi víz- és csatornadíjak. Év elejétől új cég biztosítja a víziközmű-szolgáltatást, mely a napokban ügyfélszolgálati irodát is nyitott a kisvárosban.
Amint arról már többször írtunk az év elejétől a Pannon-Víz zrt. helyett az Aqua kft. üzemelteti Jánossomorja ivó- és szennyvízhálózatát. Ugyanekkor váltott Mosonszolnok, Újrónafő és Várbalog is Albertkázmérpusztával. A szolgáltatóhoz ezúttal nyolcezer-egyszáz fogyasztó csatlakozott, háromezer-kétszáz bekötési hellyel.
A napokban nyitotta meg az új szolgáltató, Aqua Szolgáltató Kft. ügyfélszolgálati irodáját. Erről, a fejlesztési tervekről, elképzelésekről s a számlázásról is kérdeztük Leitner László ügyvezető igazgatót.

– Február 16-án ügyfélszolgálati irodát nyitottunk Jánossomorján, a polgármesteri hivatal épületében. Ide az ügyfeleket kedden és pénteken reggel 8-tól délután 2-ig, szerdán délelőtt 10-től délután 4-ig várjuk. Természetesen nemcsak a jánossomorjaiak és várbalogiak érdeklődhetnek itt, hanem a mosonszolnokiak és az újrónafőiek is. Varga Anita munkatársunk a 30/346-6929-es telefonszámon fogadja a hívásokat – magyarázta a cégvezető Leitner László.

A jánossomorjai ügyfélszolgálaton heti három napon várják a fogyasztókat. A felvételen Varga Anita nyújt információkat.  Fotó: Winkler András
A jánossomorjai ügyfélszolgálaton heti három napon várják a fogyasztókat. A felvételen Varga Anita nyújt információkat. Fotó: Winkler András


Dokumentálással, számlázással, illetve víz- és csatornaszolgáltatással kapcsolatos felvetéseikkel fordulhatnak a fogyasztók a cég munkatársához.

A helyi képviselő-testület döntése szerint március elsejétől nem változnak a víz- és csatornadíjak.

– A korábbi szolgáltató és az érintett települések közt még folynak a tárgyalások az elszámolásról. Ezt követően tudunk a fejlesztések nagyságrendjéről is beszélni. Addig is még idén szeretnénk elvégezni a hálózatok teljes átmosását, takarítását – hangsúlyozta Leitner László, amikor a tervezett beruházásokról kérdeztük.

Leitner László
Leitner László


A cégvezető szerint a korábbi szolgáltató munkatársai közül mindenkit átvettek, aki maradni kívánt, és már két új munkatársat is felvettek a területre.

– Az Aqua kft. március 10. környékén tudja kibocsátani az első számlákat, ekkor két hónap díját kell befizetniük a fogyasztóknak. Ezt követően havonta juttatjuk el a számlákat fogyasztóinkhoz – mondta el Leitner László ügyvezető.

A korábbi szolgáltató munkatársai közül mindenkit átvettek, aki maradni kívánt, és már két új munkatársat is felvettek a területre.

Olvasóink írták

  • 3. kocka68 2011. február 22. 18:50
    „A Pannon-Víznél évek óta van alapdíj......és Jánoson a szolgáltatási díj annyi maradt, mint a PV-nél tavaly volt. Hát szerintem jobban jártak.”
  • 2. Olajos 2011. február 22. 15:50
    „Khmmm... Majd lesz nálatok is alapdíj 250ft/hó ... mint Móváron.”
  • 1. miracle 2011. február 22. 13:30
    „A francba, pedig már mindenki azt hitte, hogy eltörlik őket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Migránsok vonaton, és autóbuszon

A Railjet nemzetközi vonatot ellenőrizték a járőrök a hegyeshalmi vasútállomáson a minap. Tovább olvasom