Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Marad információs pont Mosonban is

Visszautasítja a Mosoni Polgári Kör felvetéseit a Tourinform-iroda átköltöztetésével kapcsolatban a város idegenforgalmi tanácsnoka, a Szigetköz Turizmusáért Egyesület elnöke.
Lapunk szerdai kiadásában számoltunk be arról, hogy Mosonból a Magyar utcára költöztetik a jelenleg a piac mellett működő Tourinform-irodát. A létesítményt a Szigetköz Turizmusáért Egyesület működteti az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanban. Az átköltöztetés ötlete azért merült fel, mert az iroda üzemeltetése az ingatlan adottságai miatt túlságosan költséges. A hatékony működés érdekében a létesítményt a Magyar utcára helyezik át, ehhez a helyiséget az önkormányzat bérleti díj nélkül biztosítja az egyesületnek. Felháborodásának adott hangot a Mosoni Polgári Kör elnöke az iroda áthelyezése miatt. Szerintük felháborító, hogy elviszik a Tourinform-irodát Mosonból, ráadásul a megkérdezésük nélkül.

Nem igaz, hogy Moson turisztikai információs pont nélkül marad – állítja Pető Péter idegenforgalmi tanácsnok, a Szigetköz Turizmusáért Egyesület elnöke. A Futura épületében megvalósuló projekt része, hogy ott egy ilyen jellegű információs pontot is kialakítanak. A létesítmény elkészültéig pedig a Fehér Ló Közösségi Házban elérhetők lesznek az idegenforgalmi kiadványok. Az önkormányzat tervei szerint a városban három helyen – a Futurában, a Flesch Károly Kulturális Központban és a Magyar utcai Tourinform-irodában – alakítanak ki információs pontot. A Magyar utcai iroda mellett szólt az is, hogy teljesen akadálymentesített lesz, ami pedig előírás az ilyen létesítményekhez.

Pető Péter hozzátette: frakcióvezetőként visszautasítja a Mosoni Polgári Kör azon felvetését, miszerint a városrész fiókkönyvtárának bezárását tervezik. A frakcióvezető kijelentette: nem merült fel a mosoni könyvtár megszüntetése.

Olvasóink írták

 • 6. zöldike 2011. március 11. 22:27
  „A turisták szempontjából sajnos teljesen mindegy, hol van a Tourinform iroda és az is, hogy hol lesznek az információs pontok. Igényes, fizetőképes turista ugyanis nincs és belátható időn belül nem is lesz városunkban!
  Óvár közel ugyanolyan piszkos, elhanyagolt, sok-sok lerobbant épülettel, mint Moson. Tessék csak végigsétálni a Futurától a várig a Fő úton!”
 • 5. senkialadár 2011. március 08. 18:44
  „igen természetesen nem kiváncsiak másra a turisták,mint arra ami a piactéren zajlik egy átlagos nyári napon :S akinek az szép látvány beveheti a dákómat”
 • 4. boborjan 2011. március 05. 20:22
  „Hát láttam már koszosabb részt is....Amúgy ott a telken betontörmelék van jelenleg.Szemét nem igazán.A szökőkútnál a szotyiköpködők valóban ott vannak és ők csinálnak néha rumlit is.De amíg a rend őrei dumcsiznak velük amikor felparkolnak a járdára és mosolyogva elengedik addig nem is lesz rend.”
 • 3. Boli 2011. március 05. 18:34
  „Mosoni létedre nem nagyon ismered a környéket... Nem a feltúrás miatt, hanem pl. a kis kápolna, az ott lévő üres telek környéke olyan szemetes és koszos, mint egy putri! De tudom, én tévedek! Igazad van! Végül is vannak, aki jól érzik ebben magukat!”
 • 2. spl 2011. március 05. 16:17
  „Nyugodtan elnézést is kérhetsz. Jó lenne már ha eljutna néhány ember agyáig, köztük a tiédig - hogy Mosonban nem csak cigányok ,élnek. Az hogy az Erzsébet tér hogy néz ki, az annyira nem csoda, hisz egy építési terület kb fél éve. Minden városrész megpróbál a saját dolgaiért lobbizni, a városközpontiak, a majorokiak stb. Ha neked nem tetszik Moson, ne gyere ide. Elvagyunk nélküled. A közbiztonság egyébként egyáltalán nem olyan rossz - mondjuk szuper jónak se mondanám, de nyugodtan sétálhatsz éjszaka is, nem fognak leütni.Koszos és mocskos utca mindenhol van sajnos városszerte, ez nem csak mosoni sajátosság. Azt a gyengébb képességű jelzőt pedig átgondolnám a helyedben.Üdv.”
 • 1. Boli 2011. március 05. 13:23
  „Azért tényleg megnyugtató a mosoniak aggódása! Azért, hogy a közbiztonság milyen Mosonban, milyen hihetetlen szép köpködős és szökőkútban fürdős népi hagyományok élnek ott, azért nem aggódnak. Végül is a helyi hagyományok része! A koszos és mocskos utcákért (nem tudom járnak-e a nagy aggódók az Erzsébet tér környékén, bár az is csak gyomor kérdése), miért nem aggódnak? Ki az az elmebeteg és igen primitív turista, aki eme mosoni gyöngyszemeket meg kívánja tekinteni? Elárulom a gyengébb képességekkel rendelkező mosoni hazafiaknak, nem éppen vendégcsalogató látvány! De valószínűleg újat is mondtam nekik, hisz ők egy másik Mosonban élnek. Ahol nem omladoznak a homlokzatok, ahol tisztaság és rend van, ahol nincs dajdaj a környéken "segíjkeosztás" idején és az ember nyugodtan megy sötétedés után az utcán. Én kérek elnézést!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maskarás felvonulás

Először rendeztek Máriakálnokon farsangi felvonulást, ahol közel 25 jelmezes vonult végig lovakkal,… Tovább olvasom