Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Marad a Civil Fórumé a lap

A Kisalföld 2004. december 13-i számában már beszámoltunk róla, hogy komoly vita merült fel a Civil Fórum Mosonmagyaróvárért Egyesület és tagszervezete, a Nagy Sándor vezette Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület között a Civil Tükör című városi kiadvány sorsa okán.
A három éve a Civil Fórum tulajdonában lévő, korábban a kulturális egyesület által szerkesztett és kiadott sajtóorgánummal kapcsolatban korábban úgy határozott a Civil Fórum elnöksége, hogy megújítja azt, ám ez a törekvés ellentétesnek bizonyult a kulturális egyesület céljaival és érdekeivel.

A közvéleményt megosztó, egyre bonyolultabbá váló helyzet rendezése érdekében a két tagszervezet és számos magánszemély indítványa alapján a Civil Fórum kedden rendkívüli közgyűlést tartott. A téma súlyának megfelelően nagy érdeklődéssel kísért esemény első napirendi pontja a Civil Fórum lapkiadási törekvéseinek okait, körülményeit, indokoltságát járta körül. A felszólalásokat lezáró szavazás alkalmával a jelenlévők egyhangúlag támogatták a megújítási szándékot.

A második témakör vitájában a tagság közel kétharmados arányban nem hagyta jóvá a kulturális egyesület azon kérését, hogy a Civil Fórum utalja át számára az önkormányzat által a Civil Tükörben 2004-ben megvásárolt felület ellenértékét. Az utolsó napirend értelmében a kulturális egyesület javaslatot tett a fórumnak a Civil Tükör visszavásárlására, ám az elképzelést a voksolók 12 igen ellenében tett 18 nem szavazatukkal elutasították. A döntés értelmében a Civil Fórum a továbbiakban is maga kívánja szerkeszteni és kiadni a küllemében és tartalmában is korszerűbbé vált újságot.

A közgyűlés mindhárom döntése a tagságra nézve kötelező érvényű. Zárszavában a Civil Fórum elnöksége reményét fejezte ki, hogy ezzel lezárul, s végre nyugvópontra kerül a hosszú hónapok óta vitát kavaró ügy és ezentúl minden érintett tiszteletben tartja a rendkívüli közgyűlésen hozott határozatokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsó áramot Bősről

Széles Sándor máriakálnoki polgármester és küldöttsége Kocingerrel, a szlovák dunai kormánybiztossal tárgyalt pénteken Pozsonyban arról, hogy a Szigetköz – a térségbeli károkat kompenzálandó – részesüljön a bősi energiából. A tervek szerint öt százalékot kérnénk, s húsz százalékkal lenne olcsóbb a térségben az elektromos áram. Tovább olvasom