Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Mára megbékéltek a kunyhók elbontásával

Az Erdészeti Horgász Egyesület három éve összeolvadt a Jánossomorjai Erdészeti Horgászegyesülettel.

„Minden tervünk megvalósult, új versenyekkel gazdagítottuk a rendezvényeink sorát, sőt, a megyei megmérettetések lebonyolításába is bekapcsolódtunk, aminek reményeink szerint lesz folytatása" – nyilatkozta Kocsis Péter, az Erdészeti Horgász Egyesület versenyfelelőse.

Az egyesület jelen formájában 1994 óta működik; három éve összeolvadt a Jánossomorjai Erdészeti Horgászegyesülettel. Mintegy 170 tagja van a közösségnek, s néhány éve megújult a teljes vezetőség.

„A korábbi vezetők tapasztalatával, a fiatalabbak lendületével sikerült egy kiválóan működő, gazdaságilag stabil, összetartó közösséget létrehozni" – tudatta a versenyfelelős.

A megyei versenyek lebonyolításába is bekapcsolódott az egyesület tavaly.
A megyei versenyek lebonyolításába is bekapcsolódott az egyesület tavaly.


2013-tól a sportkör bekapcsolódott a megye versenysportjába. Így a mosonszolnoki nagy tavon először rendezték tavaly a megyei amatőr csapatbajnokság egy versenyét. 2011-ben az önkormányzat megvásárolta a tavat, s a vízparton sok újítás történt. Így például a régi horgászkunyhókat elbontották, s megkezdődött a tereprendezés.

„Természetesen vegyes volt a fogadtatás, hiszen ilyen nagy mértékű változtatás mindig vált ki ellenállást, de mára úgy néz ki, mindenki elégedett. Nemcsak a part újult meg, hanem a mederfenék egy részét is megkotorták. A partot füvesítették, a murvázott, szegélykövezett út mellett parkolók is helyet kaptak" – tudatta Kocsis Péter.

Az egyesület a tó mellett saját halnevelőt alakított ki. Évente ötezer kilogramm halat telepít tavaiba. Idáig minden évben süllő is szerepelt a halfajok között, ám most szünetet tartanak ebben, mivel megcsappant a sneciállomány. Pontyot évente 3–4 alkalommal hoznak a vízbe, általában a versenyek előtt.

Kocsis Péter, az Erdészeti Horgász Egyesület versenyfelelőse.
Kocsis Péter, az Erdészeti Horgász Egyesület versenyfelelőse.


Idei terveik között szerepel a tó mellett egy nagyobb méretű fedett esőbeálló felépítése. Emellett színvonalas horgászversenyeket szeretnének rendezni. Kocsis Péter hozzátette: idén is két környezetvédelmi napot tartanak, amikor a horgásztó területén túl a falu más pontjain is szedik a szemetet az egyesületi tagok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita az orvosi titoktartásról egy mosonmagyaróvári eset miatt

Orvosi titkot sértett a kórház, amikor egyik alkalmazottja értesítette a rendőrséget, hogy vélhetően drogfogyasztó tinit vettek fel az osztályukra? Tovább olvasom