Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Már tizenöt perc alatt mindenhova kiérnek

Hasonlóan alakult a mosonmagyaróvári tűzoltók vonulásainak száma tavaly, mint egy évvel korábban. A hivatásosok munkáját nagyban segítik az egyre felkészültebb és felszereltebb önkéntes tűzoltók.
Az elmúlt esztendő bebizonyította, hogy van létjogosultsága és jól működik a lébényi katasztrófavédelmi őrs – mondja Szilágyi János alezredes, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. A tavalyi volt ugyanis az első teljes év az őrs működésében. A lébényi tűzoltók összesen 128 alkalommal vonultak 2014-ben, aminek döntő többsége tűzeset volt.

„Sikerült tizenöt perc alá csökkenteni a vonulási időt, ami az elsődleges célja volt a lébényi őrs létrehozásának" – hangsúlyozta az alezredes. A kirendeltségvezető elmondta: a mosonmagyaróvári tűzoltók vonulásainak száma a korábbi évhez hasonlóan alakult tavaly is, összesen 378 alkalommal kérték a segítségüket. A legtöbb itt is a tűzeset volt, valamint nagy számban fordultak elő műszaki mentések. Sok feladatot adnak a tűzoltóknak az M1-es autópályán, illetve az M15-ös autóúton bekövetkezett közlekedési balesetek.

A tűzesetek száma a környéken hasonlóan alakult tavaly, mint egy évvel korábban.
A tűzesetek száma a környéken hasonlóan alakult tavaly, mint egy évvel korábban.

Az elmúlt év eseményei közül az alezredes kiemelte azt a tűzesetet, amikor a nyári szárazságban Rajka külterületén nagy kiterjedésű gabonatüzet kellett megfékezniük. A hivatásosok mellett hét önkéntes egyesület megfeszített munkájának köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy még nagyobb területen váljon a lángok martalékává a lábon álló gabona.

Szilágyi János kiemelte: ez az eset is bizonyítja az önkéntes egyesületek munkájának fontosságát. Éppen ezért az elmúlt évben kiemelt figyelmet fordítottak az önkéntesek szakmai felkészítésére.

Összesen huszonegy környékbeli önkéntes egyesülettel kötöttek együtt- működési megállapodást. Közülük öt egyesület már önálló beavatkozásra is képes, az elmúlt évben több alkalommal számoltak fel tűzesetet vagy káreseményt. Több mint tízmillió forint értékben szerezhettek be a környékbeli egyesületek különféle eszközöket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán az elmúlt évben. Emellett folyamatosan szerveztek számukra képzéseket és minősítő vizsgákat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugatra szerettek volna menni

A kocsit egy tiszatarjáni férfi vezette, vele utazott egy 16 éves fiatalkorú afgán és három szír… Tovább olvasom