Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Már önállóan is beavatkozhatnak

A Szigetköz Járási Önkéntes Mentőcsoport a járásban történő katasztrófák elleni védekezés segítségére alakult az elmúlt évben. A mentőcsoport már önállóan is beavatkozhat.
A Szigetköz Járási Önkéntes Mentőcsoport a járásban történő katasztrófák elleni védekezés segítségére alakult az elmúlt évben. Az egység tagjai a napokban a nemzeti minősítő gyakorlat keretében Rajkán bizonyították felkészültségüket.

A mentőcsapat negyvenöt tagja különböző helyszíneken hajtotta végre az életszerű gyakorlati feladatokat. Az összetett vizsgafeladatok között volt árvízi védekezési, tűzoltási, fakivágási, darabolási feladat, valamint úton elakadt jármű mentése is. A mentőcsoport a katasztrófa elleni védekezés mellett a saját csoportja ellátását és pihentetését is önállóan szervezte a gyakorlat során.

A mentőcsoport tagjainak különböző feladatokat kellett végrehajtaniuk.
A mentőcsoport tagjainak különböző feladatokat kellett végrehajtaniuk.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság minősítő bizottsága Beke Zoltán alezredes, polgári védelmi főfelügyelő vezetésével megfelelőre értékelte az önkéntesek munkáját, így a mentőcsoport már önállóan is beavatkozhat a különböző káresemények felszámolása során.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz Nagy István utódja Mosonmagyaróváron?

Öten indulnak a posztért, köztük Árvay István is, aki az előző négy évben alpolgármestere volt a… Tovább olvasom