Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Már megalakultak a közös hivatalok

A január elsejével megalakult járási hivatalok után most a közös önkormányzati hivatalok felállításával kellett foglalkozniuk a községek polgármestereinek. A határidő február vége, ám mostanra már kialakult, ki kihez csatlakozik.

Azon községek, melyeknek lakosságszáma nem éri el a kétezret, nem tarthatnak fenn önálló polgármesteri hivatalt.
J
ánossomorjához Várbalog és Újrónafő csatlakozott. Utóbbi meglepő „vendégnek" számított, hiszen egy évvel ezelőtt még Mosonszolnokhoz társult volna, azonban kiderült, hogy ehhez a Várbaloggal közös körjegyzőségből ki kellett volna lépniük. „Nekünk nem jelentett gondot, hogy Újrónafő így döntött, szívesen fogadtuk őket" – közölte Kurunczi Károly, Jánossomorja polgármestere.
Majthényi Tamás, Halászi polgármestere elmondta: náluk jelentős változások nem lesznek, hiszen Püskivel és Máriakálnokkal alakítottak közös hivatalt, akikkel eddig is körjegyzőséget működtettek. „Egy hónapja működik a közös hivatal, a költségvetést is elfogadták. Mondhatjuk, hogy szinte csak a név változott" – véli a településvezető.

Hegyeshalom Levéllel és Bezenyével társult. Szőke László, Hegyeshalom polgármestere szerint olyan jellegű változás, ami a lakókat érintené, nem lesz. „Eddig minden zökkenőmentesen ment, jelenleg a Magyar Államkincstár bejegyzésére várunk" – mondta Szőke László.

Lébény és Mecsér idáig is együtt tartotta fenn hivatalát, így a szükséges változásokat gördülékenyen sikerült megoldani. „Érdekesség a mi esetünkben, hogy a közös hivatal létrehozása egybeesett az új jegyző kinevezésével. Ez február elejére szintén sikeresen megtörtént" – tájékoztatott Kovács Gábor, Lébény polgármestere.

Mosonszolnok Mosonudvarral egyesül. Török Sándor, Mosonszolnok polgármestere elmondta, a körjegyzőséget átalakították, több községhez hasonlóan várják a kincstár bejegyzését. „Március elsejétől szeretnénk így működni. Az együttműködést tekintve az utóbbi években jó tapasztalataink voltak. Bízunk benne, hogy nem lesznek akadályok" – mondta.

Kimle és Károlyháza megegyeztek a közös hivatal kialakításával kapcsolatban, Ásványráró jövője még bizonytalan. A három település csütörtökön tart közös testületi ülést, ahol arról döntenek, hogy Ásványráró csatlakozik-e. „Nem tudom, mi lesz ennek a kimenetele, csütörtökön kiderül" – közölte Balsay Zsuzsanna, Kimle polgármestere.

Darnózseli Dunaremetével, Hédervárral, Lipóttal és Kisbodakkal működtetett eddig körjegyzőséget, a közös hivatalról már decemberben döntöttek. „Már karácsony előtt határoztunk a hivatal kialakításáról közös testületi ülésen. Egyhangúlag döntött mindegyik testület" – tudtuk meg Fazekas Zoltántól, Darnózseli polgármesterétől.

Olvasóink írták

  • 1. wizard72 2013. február 16. 16:26
    „Azért van ahol ezt jobban csinálták ! Dunaszigetnek kiadták az útját a kilitiek, Bezenye is nemet mondott. De sebaj, Rajka igent mondott ! Hála a gyors döntésnek, a felkészült Papp László főjegyzőnek, már meg is szavazták a húsz kilométerre lévő közös hivatal létrehozását.
    Majd iskolabusszal mehet Rajkára,akinek nincs autója,ez is megoldódott. Nem hiába kapott a polgármester kiváló munkájáért 300 ezer forint jutalmat. A hivatalban is mindenki maradhat,még létszámot is bővítenek. Az új adókból fogják fizetni a béreket. Mindenre van megoldás,csak össze kell fogni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét végén sem marad senki ellátatlanul

Tovább olvasom