Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Már jönnek vonatok Ausztria felől Magyarországra

Az osztrák vasút már indít nemzetközi vonatjáratokat Hegyeshalom határállomáson át Magyarországra.


10.28 - Az osztrák vasút már indít nemzetközi vonatjáratokat Hegyeshalom határállomáson át Magyarországra - közölte a Mávinform csütörtök délelőtt.

A Mávinform korábban közölte, az Osztrák Vasúttársaság baleset miatt nem tudta a vonatokat közlekedtetni. Ausztriában ugyan fogadták a nemzetközi vonatokat, de Hegyeshalom felé átmenetileg nem indítottak újabb járatot.

A Kálmán Imre EN vonat csütörtök reggel még menetrend szerint befutott a Keleti pályaudvarra. Mostanra feloldották a korlátozásokat, elhárult a közlekedési akadály a magyar-osztrák nemzetközi forgalomban. A railjet 41-es járat Bécsből 40 perces, a Wiener Walzer EN vonat Zürichből 20 perces késéssel tart Budapest felé - olvasható a Mávinform közleményében.

8.39 - Egy rendőrségi intézkedés miatt átmenetileg nem közlekednek a vonatok Ausztriában a hegyeshalmi vasútvonalon - erősítette meg csütörtökön reggel az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) ügyfélszolgálata. Az ÖBB honlapján is olvasható tájékoztatás szerint Gramatneusiedl és Götzendorf an der Leitha között átmenetileg szünetel a vonatok közlekedése.

Az osztrák vasút közleménye szerint az intézkedés a Magyarországra tartó vonatok közül a Bécs felől érkező 41-es számú Railjet járatot és a Zürich-Budapest Keleti pályaudvar között közlekedő, EN467-es járatot érinti. A vasút nem tudott további felvilágosítást adni a rendőrségi intézkedésről, sem arról, hogy meddig tart a korlátozás.

8.01 - Az Osztrák Vasúttársaság (ÖBB) nem indít Magyarországra vonatokat - közölte a Mávinform csütörtök reggel az MTI-vel. Értesüléseik szerint az ÖBB a Magyarországról érkező nemzetközi vonatokat fogadja, de egyelőre Ausztria felől nem tudnak tovább közlekedni a vonatok a magyar határállomásig.

A Mávinformnak nincs információja arról, hogy pontosan mi az oka ennek a korlátozásnak, csak annyit tudnak, hogy az osztrák vasúthálózaton baleset miatt vannak korlátozások. A közlemény szerint a Bécs felől érkező railjet 41-es járata, amelynek 9 óra 49 perckor kellene megérkeznie a budapesti Keleti pályaudvarra, bizonytalan ideig késik.

Időközben viszont a München felől érkező Kálmán Imre EN vonat beért Magyarországra, így az várhatóan menetrend szerint érkezik a Keletibe. A Mávinform a vonatokra várakozóktól azt kéri, hogy a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán, vagy a MÁV-START térképes Vonatinfós rendszerén tájékozódjanak.

Olvasóink írták

 • 7. oxana 2013. november 08. 12:42
  „3. Mankapunka

  Kinek a királya vagy? Koronád is van?”
 • 6. Mankapunka 2013. november 07. 16:00
  „Rólad nem is álmodhatok, hisz még a kutya is elfordítja a fejét, ha meglát téged.”
 • 5. imre1964 2013. november 07. 12:09
  „Valószínübb ok az lehet hogy éjszaka ott dolgozott a rejtett erőforrás.”
 • 4. Lacika62 2013. november 07. 11:51
  „3. Mankapunka 2013.11.07. 11:14 Álmodj király lány.....”
 • 3. Mankapunka 2013. november 07. 11:14
  „Ezért megyek én is a vasúthoz dolgozni. Káoszban csak a királyok tudnak kiigazodni.”
 • 2. ferdo 2013. november 07. 10:03
  „1. Goldmund
  Nem lepődnék meg, hogy ha csak arról lenne szó, hogy a MÁVnál nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. Szerintem kaptak ők rendes tájékoztatást, csak ennyi inkompetens dolgozó közt elvész az információ. Aztán hazai szokás szerint titkolóznak, ködösítenek.”
 • 1. Goldmund 2013. november 07. 09:09
  „"A vasút nem tudott további felvilágosítást adni a rendőrségi intézkedésről"

  Ezt olvasva azt gondolnánk, valami szupertitkos titkosszolgálati akció folyik ott.

  "A Mávinformnak nincs információja arról, hogy pontosan mi az oka ennek a korlátozásnak, csak annyit tudnak, hogy az osztrák vasúthálózaton baleset miatt vannak korlátozások."

  Így meg rájöhetünk, hogy egy szomorú, de teljesen szokványos esemény történt.
  Persze fő a titkolódzás, nehogy a buta állampolgár (=alattvaló) értse, mi miért történik. Úgy látszik, ez nemcsak magyar, hanem osztrák sajátosság is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb halálos baleset: át akart futni a 86-oson, elgázolták - fotók

Halálos gázolás történt szerda este az 86-os főúton Jánossomorja határában. Fotók. Tovább olvasom