Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Már edzenek a csapatok a Volutára

A májusi zivatar sem riasztja el a csapatokat az edzéstől. Egy hónapja már javában készülnek a baráti társaságok, cégek, intézmények alkotta együttesek a Voluta Ébred a sárkány! versenyére.
Ottjártunkkor éppen az AMB csapata húzta dobszóra az evezőket, már igencsak összehangoltan. Még indulás előtt elmondták: a korábbi években sikerült dobogós helyeket elcsípniük, és remélik, ez idén sem lesz másként.

A Volutára már edzenek az AMB sárkányhajósai is.
A Volutára már edzenek az AMB sárkányhajósai is.

– Már most jóval többen jelentkeztek az Ébred a sárkány!-ra, mint a korábbi években. Sokan közülük visszatérők, de már öt új csapat is elkezdte a felkészülést. A magyarok – köztük sok országos egyesület profi versenyzői is – mellett szlovák és osztrák nevezőkre is számítunk. Tavaly 84 együttes indult, idén akár ennél több is lehet, ugyanis a kategóriák száma is nőtt. 12 kategóriában lehet nevezni, így minden csapat a képességeinek megfelelőben szállhat vízre – magyarázza Nagy Gábor, a szervező Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnöke.

– Szeretnénk feléleszteni a régi csónakházi életet. A hajók lehetőséget adnak a Mosoni-Dunához, a vizekhez való kötődés kialakulására. A sárkányhajóverseny mellett kajak- és kenu-, valamint evezősvetélkedést is hirdetünk. Június 21-én, csütörtökön indul a vízi fesztivál programja a Leitha–Lajta kajak-kenu túrával. A start Királyhidán lesz, Zurányban éjszakázunk és pénteken délután érkezünk Mosonmagyaróvárra. Ugyanekkorra érhet célba a pénteken reggel 9 órakor startoló Mosoni-Duna kajak-kenu túra is – magyarázta dr. Wlasitsch Mirkó, az egyesület vezetőségi tagja.

A háromnapos fesztiválon fellép majd a Bon Bon együttes és Lola, szombaton Tóth Gabi és Kovács András Péter, és meggyúlnak a Szent Iván-éji tüzek is. Úgy tudjuk, hogy a vízi fesztiválra várják a rekorder kenus Rakonczay Gábort is. Az érdeklődők kipróbálhatják a gondolázást is, és lesz elektromoshajó-bemutató is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázan Valahol Európában

A Theatrum ad Flexum színtársulat az Ujhelyi-iskola diákjaival, kórusaival (kamarakórus, nagykórus… Tovább olvasom