Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Már dolgozik a járási hivatal Mosonmagyaróváron is

Huszonhat településen több mint hetvenezer ember ügyeit intézik a csütörtök óta működő mosonmagyaróvári járási hivatalban.
Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta, Lébény, illetve Mosonmagyaróvár korábbi jegyzője vezeti a hivatalt, aki mint mondja: mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ügyfelek gyors és a legjobb kiszolgálást kapják.

Az okmányiroda ügyfélfogadási rendje nem változott, sőt, továbbra is lehet időpontot foglalni a város internetes oldalán.
Az okmányiroda ügyfélfogadási rendje nem változott, sőt, továbbra is lehet időpontot foglalni a város internetes oldalán.


Időre minden feltételt megteremtettek ahhoz, hogy csütörtöktől megkezdődhetett a munka és fogadhatják az ügyfeleket a mosonmagyaróvári járási hivatalban. A Mosonmagyaróváron és a környező huszonöt településen élő több mint hetvenezer ember ügyeit intézi a hivatal, vezetőjének dr. Lascsikné dr. Bozi Saroltát nevezték ki, aki előzőleg Lébény, korábban pedig Mosonmagyaróvár jegyzője volt. Az elmúlt év novemberétől járási biztosként dolgozott. Ez idő alatt volt feladata a járási hivatal működési feltételeinek megteremtése, az elhelyezés megoldása, az átkerülő személyi állományból összeállítani a hivatali szervezetet.

Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta elmondta: a járási hivatal törzshivatalának dolgozói létszáma jelenleg negyvenhárom. A hivatal a városháza hátsó, Bástya utcai épületrészében kapott helyet, az okmányiroda pedig a korábbi helyén működik tovább. A törzshivatal mellett különböző szakigazgatási szervek is a járás irányítása alá tartoznak, így az építésügyi hivatal, a gyámhivatal, a földhivatal, a munkaügyi kirendeltség, az állat-egészségügyi és élelmiszerlánc-ellenőrzési hivatal és a népegészségügyi intézet. A törzshivatalon belül működik az okmányiroda, a hatósági osztály – ahová a szabálysértési ügyintézés és a szociális igazgatási ügyek tartoznak –, illetve a működést támogató osztály.

Kialakították az ügysegédi szolgálatot az ötszáz lakosnál nagyobb településeken, ennek keretében a hivatal munkatársai rendszeresen járják majd a településeket, ügyfélfogadást tartanak, tájékoztatnak, a beadványokat átveszik azon ügyekben, melyek a településekről a járási hivatalokhoz kerülnek. A járásban négy településen – Mosonudvaron, Várbalogon, Kisbodakon és Dunaremetén – nem lesz ügysegédi szolgálat, az itt élők a szomszédos településeken vagy Mosonmagyaróváron intézhetik ügyeiket. Ezek a települések korábban is körjegyzőséghez tartoztak, nem volt jellemző az állandó ügyfélfogadás.

A hivatalvezető hozzátette: megmaradt az okmányiroda korábbi ügyfélfogadási rendje és a járási hivatal ügyfélfogadási rendjét is a városházához igazították. Az okmányirodában továbbra is lehet időpontot foglalni a mosonmagyaróvári önkormányzat internetes portálján. Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta kiemelte: igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen az átállás, az ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül a legjobb kiszolgálásban részesüljenek.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fúvószene szólt szüreten, kiállításon, fesztiválon

A Kühne Koncert Fúvószenekar és a Mofém Fúvószenekar számos rendezvényen lépett fel tavaly, többön… Tovább olvasom