Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Már az expóval eltűnt a falusias jelleg?

A beruházó kiemelte: munkásszálló létesítésének gondolata fel sem merült a saroktelkeken.

Már többször foglalkoztunk a tavaly született levéli rendezésiterv-módosítás nyomán keletkezett vitákkal. Akkor Papp Zoltán, Levél polgármestere elmondta: a másfél éves folyamat nyilvánosan zajlott, a rendezési tervet kifüggesztették és a honlapjukon is közzétették azt a szakhatósági véleményekkel együtt – azaz teljes mértékben törvényes volt az egész módosítás. Így az Állami Főépítészi Iroda is hozzájárul a változtatásokhoz.

A beruházó, Kanavoszné Szalka Mária szerint Levél falusias jellege már több mint 20 éve elveszett, amikor az expófalu létrejött zsebkendőnyi telekméreteivel, nem az általuk tervezett lakópark miatt változik az arculat.

„A minimális 350 négyzetméter teleknagyságot már hosszú idő óta a helyi építési rendelet szabályozza és engedélyezi. A kemping területén 358-tól 680 négyzetméteresig alakítottunk ki telkeket. Az új lakópark tervezése során fontosnak tartottuk, hogy kizárólag szabadon álló épületek készülhessenek, nem pedig ikerházak. Közvetlen szomszédságunkban hat éve, egy másik beruházó által kivitelezett lakóparkban a telkek többsége 450 négyzetméter, azonban két ház került egy telekre, tehát itt bruttó 225 négyzetméteres telek tartozik egy ingatlanhoz a ráépített házzal együtt" – fogalmazott a beruházó. Hozzátette: nem érti a felháborodás okát. A saroktelkek már 2003 óta gazdasági-kereskedelmi-szolgáltató övezetbe tartoznak, ez lehetővé teszi a magasabb (60 százalékos) beépíthetőséget hét és fél méteres építménymagassággal. Az önkormányzat többszöri egyeztetés után az állami és a megyei főépítészekkel, örökségvédelmi szakemberekkel arra a kompromisszumos megoldásra jutott a beruházóval, hogy az építménymagasságot csökkentették négy és fél méterre.

A beruházó kiemelte: munkásszálló létesítésének gondolata fel sem merült a saroktelkeken. Ott színvonalas, többfunkciós szolgáltatóházat szeretnének létrehozni, ellenben a faluban terjengő hírekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelőtték Kajlát Darnózselin - kihallgatták a gyanúsítottat

A nyomozók megállapították, a 43 éves férfi légfegyverrel adott le lövést az elkóborolt kistermetű… Tovább olvasom