Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Már a kivitelezőt keresik a Futurára

Mosonmagyaróvár - Május elejéig adhatnak be ajánlatot a kiírásnak megfelelő cégek a Futura épületébe tervezett interaktív természettudományi bemutatóközpont teljes körű kivitelezésére.

A nyertes pályázónak jövő év végéig kell befejeznie a munkálatokat.

A napokban írták ki a közbeszerzési pályázatot a Futura interaktív természettudományi bemutatóközpont teljes körű kivitelezési munkáira. A jelentkezők május elejéig adhatják be ajánlataikat a munkára.

Mint ismeretes, a mosonmagyaróvári önkormányzat 1,28 milliárd pályázati támogatást nyert egy, a budapesti Csodák Palotájához hasonló létesítmény kialakítására az egykori magtár épületében. A kivitelezés közbeszerzési eljárásának nyertes pályázójára nem kis feladat vár, hiszen a több mint 2 ezer négyzetméteres műemlék épület teljes felújítását, átépítését, berendezését és tereprendezését kell elvégeznie legkésőbb jövő év végéig. A pályázati kiírás fontosabb munkái közt szerepel a falak megerősítése, a szerkezeti falak kiváltása, fa szerkezeti elemek és a héjazat bontása, újraépítése. Továbbá a födémszerkezetek újraépítése, lépcsők építése, belső kialakítások, utólagos falszigetelések készítése, a kőszerkezetek restaurálása és az 1278 négyzetméteres bővítmény felépítése, valamint az épületgépészeti szerelések, közműcsatlakozások, tűzoltó, illetve füst- és tűzjelző berendezés, liftek kiépítése.

A nyertes kivitelezőnek kell elvégeznie az útépítést is, parkolókat, valamint feltáróutat, kerékpáros-gyalogos utat kell építeni. A tervekben összesen 42 nyitott parkoló szerepel. A vállalkozó feladata lesz továbbá az épület körüli zöldfelület kialakítása. Egyedi kerti bútorok készítése, automata öntözőberendezés tervezése és megvalósítása, illetve a közterületi alkotás – tensegrity – gyártása és felállítása.

Késedelmes vagy hibás teljesítés esetén napi 500 ezer forint kötbért kell fizetnie. Emellett a cégnek kétéves garanciát kell vállalnia.
A belsőépítészeti munkák is a nyertes pályázóra várnak majd. Így többek közt a beépített bútorok gyártása, szerelése, büfé, ajándékbolt építése, a 100 fős auditórium berendezése, informatikai rendszer megvalósítása.

A pályázati kiírás kezdési időpontot nem tartalmaz, ám a kivitelezőnek 2011. december végéig kell befejeznie a munkát. Késedelmes vagy hibás teljesítés esetén napi 500 ezer forint kötbért kell fizetnie. Emellett a cégnek kétéves garanciát kell vállalnia.

Olvasóink írták

 • 7. deadcode 2010. április 01. 23:36
  „itt szóban forgó összegek legalább fele magán zsebekbe fog landolni.nem a futurába fog folyni azt elhihetitek”
 • 6. zakk 2010. április 01. 13:06
  „4-es !!! eggyet értek!!”
 • 5. www0325 2010. április 01. 12:04
  „Előbb utóbb a szállót a város visszafogja vásárolni!”
 • 4. Gyuri99 2010. április 01. 08:21
  „Sziasztok!
  Nem tudom valakinek szemet-szúrt, de nem 1,28 milliós, hanem 1,28 milliárdos támogatást kapott. Ennyi pénzt a fejlesztési tanács nyugodtan kisebb, a köz javait szolgáló felújításokra költhette volna, nem egy ilyen nagy beruházásra. Kíváncsi leszek, hány év múlva fog a Kisalföld arról cikkezni, hogy a városnak évi sok milliójába kerül a komplexum fenntartása.
  Addig is örüljünk, hogy lesz Mosonmagyaróvárnak egy interaktív, természettudományi bemutatóközpontja.
  Nem kell ide sportcsarnok, új csónakház, játszóterek, stb.
  Sok sikert a városvezetésnek.”
 • 3. KoPi 2010. április 01. 05:04
  „bela001:
  Ne keverjük a szezont a fazonnal. Az egykori Korona Szálló épülete egy mosonmagyaróvári építési vállalkozó tulajdonában van, aki még az előző időszakban a hozzá tartozó területtel együtt jutányosan jutott hozzá. Azután a telkeket választott le a területből, ahol lakásokat épített eladásra. A szálló épületét meg hagyta ebek harmincadjára jutni. Igaz, az Örökségvédelmi Hivatal kötelezésére elvégeztetett némi állagmegóvási munkát, azonban a további kötelezéseknek - a homlokzat rendbe tételének - nem tett eleget. Mostanság éppen bírságolják emiatt. Egyébként pedig az épületet árulja. Szóval semmi köze itt a dolgoknak holmi miniszteriális személyiségekhez, az eset egész egyszerűen tipikus példája egy rosszul végrehajtott privatizációnak, egy vállalkozó ügyeskedésének (nem hibáztatom érte, mindenki annyit ügyeskedik, amennyit hagyják neki) és az Örökségvédelmi hatóság pipogyaságának, tehetetlenségének.”
 • 2. sztiv 2010. március 31. 23:58
  „A Korona Szálló az ami a templommal srégen van?
  Akkor nem tudom miről beszélsz, mert azt felújították, mármint új cserepeket kapott. :)
  Igaz akkorra készült el, amikor avatták a szent pityu szobrot vagy mi a szösz van vale szemben és jött valami miniszter.
  A randa falakat meg takarta szép ződ védőháló :-D”
 • 1. bela001 2010. március 31. 22:50
  „És a Korona Szállóból mikor lesz már énekes madár?
  Mikor fog úgy kinézni, mint amikor építették?
  (tudom hogy sohasem lesz vele semmi, de talán ezzel is kellene foglalkozni)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalmából nyúl Mosonszentmiklóson

Mosonszentmiklósra már megérkezett a nyuszi a Zrínyi utcába. Tovább olvasom