Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Makovecz tervezheti a komplexumot

Néhány éven belül új termálfürdő és hotel várhatja Héderváron a vendégeket. A befektetés szenzációját az adja, hogy a komplexum tervezője a Kossuth- és Ybl-díjas építész, Makovecz Imre lehet.
illusztráció
A gyönyörű környezetben fekvő, kastélyáról híressé vált Hédervár hamarosan nagyszabású befektetés helyszíne lehet. Információink szerint a máriakálnoki beruházáshoz hasonló, de szerényebb költségvetésből megépülő termálfürdő és termálhotel van készülőben a Szigetköz közepén.


Tárgyalnak a lehetőségekről


Már több mint egy évtizede elkészültek a tervek egy élményfürdő megépüléséről a községben, s a hírek szerint már a pénz is rendelkezésre állt a beruházáshoz. Akkor azonban meghiúsult az üzlet, a befektető elállt szándékától. Mostanra azonban újra esély nyílt arra, hogy élményfürdővel, termálhotellel és az ahhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokkal gazdagodjék Hédervár. Információnk szerint tegnap Makovecz Imre, a világhírű építész a községben járt, hogy tárgyaljon a helyi polgármesterrel a lehetőségekről. A leendő épületegyüttes pontos helyszínéről keveset tudni, ám annyi bizonyos, hogy valahol a hédervári kastély környékén épülne meg.

Szerényebb költségvetésből

A Kisalföld megtudta: a máriakálnoki beruházásnál szerényebb költségvetésből épülne meg az élményfürdő. A hírek egyelőre száz ember befogadására szolgáló hotelről és a fürdőről szólnak. Egyelőre befektetőket keresnek a tervekhez. A termálfürdőprojekt kuriózuma, hogy a létesítményt Makovecz Imre tervei alapján készítenék el. A Kossuth- és Ybl-díjas építész nevéhez fűződik többek között az egri uszoda megtervezése és kivitelezése is. A népi művészet elemeit felhasználó – leginkább agyaggal, téglával és fával dolgozó – mester egyelőre nem kívánta kommentálni a beruházás tényét és körülményeit. Annyi bizonyos, hogy itt a termálvizet illetően nincs szükség próbafúrásokra, a szükséges gyógyító hatású víz bizonyosan a község alatt vár arra, hogy a felszínre törhessen.

Kapcsolódó cikk >>
Termál- és élményfürdő: jövőre elkészül

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehetőségkeresés 132 millióból

Darnózselin idén korszerűsítik a közvilágítást, kiépítik a kábeltévé-hálózatot és új építési… Tovább olvasom