Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Májustól lemond az Aqua ügyvezetője

A vízszolgáltató cég és a palackozó vállalkozás vezetése külön-külön is egész embert igényel – ezzel indokolja az Aqua kft. ügyvezetői posztjáról való lemondását Leitner László, aki szándékát hivatalosan a február 27-i taggyűlésen jelenti be.
Mozgalmas, feladatokkal teli időszakot tudhat maga mögött Leitner László, az Aqua kft. és a Szigetközi Friss Vizet előállító Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. ügyvezetője. Amellett, hogy útjára indítottak egy azóta nemzetközi elismeréseket elérő terméket, a mosonmagyaróvári víziközműcég újjászervezése, bővülése (a térség települései csatlakoztak a Pannon-Vízről leválva), valamint a rezsicsökkentés, a közműadó számos kihívás elé állította Leitner Lászlót és csapatát. A Kisalföld érdeklődésére az ügyvezető éppen azzal indokolta lemondását – melyet hivatalosan az Aqua február 27-i taggyűlésén jelent be –, hogy e két terület két egész embert igényel.

Leitner László a Szigetközi Friss Vizet is palackozó cégnél folytatná munkáját májustól.
Leitner László a Szigetközi Friss Vizet is palackozó cégnél folytatná munkáját májustól.

– A víziközműcég és a palackozó vezetéséhez két egész ember szükséges, amit napi nyolc órában hosszú távon lehetetlenség összehangolni. Ezért mérlegelnem kellett, hol van nagyobb szükség a munkámra. Az Aqua kft. már egy kiválóan felépített szervezet, jól együttműködő csapattal. A vállalkozás helyzetének stabilizálódása, gördülékeny működése azt mutatja számomra, hogy elvégeztem a feladataimat. Elérkezettnek látom az időt ahhoz, hogy távozzak a cég vezetéséből. Az Aqua előtt álló új feladatok pedig már egy más típusú vezetést igényelnek, amelyre nem én vagyok a legalkalmasabb személy – hangsúlyozta a szakember. Hozzátette: „A Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. viszont egy most induló vállalat, amely nagyon komoly kihívásokkal néz szembe. Két ilyen volumenű, egyenként is napi 8 óránál több munkát igénylő vállalatot nem lehet párhuzamosan irányítani, így kénytelen voltam választani. Azt szeretném, ha a jól teljesítő csapat menne tovább nélkülem, az, amelyik önállóan is kiválóan megállja a helyét a piacon. Mindig is felelősséggel gondolkodtam és gondoskodtam az Aquáról. A vállalkozás érdekeit szem előtt tartva, az üzleti év lezárását követően, május 15-ével távozom az ügyvezető igazgatói pozícióból."

Leitner László, mint elmondta, nehéz választás előtt állt: „Döntésemet belső iránymutatás alapján, felelősségteljesen hoztam meg. Biztos vagyok benne, hogy az Aqua jó pályán van, értékteremtésben, gyorsaságban és számos más tulajdonságban is a magyarországi vízközműcégek élvonalába tartozik."

Több mint öt éve az Aqua élén

Leitner László 2009 augusztusától vezette az Aqua kft.-t. Nem volt számára új a terület, hiszen az akkor 38 éves okleveles vegyészmérnök, vízellátás-csatornázás szakmérnök és mérnök-közgazdász már előtte tizenöt évet a cégnél szennyvízágazat-vezetőként tevékenykedett. Ügyvezetése alatt – a palackozó létrehozása mellett – a legnagyobb beruházás a mosonmagyaróvári szennyvíztelep korszerűsítése volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyautó és traktor ütközött Kimlénél, egy súlyos sérült - fotók

Pótkocsis teherautónak ütközött egy személyautó, egy súlyos sérültje van a balesetnek. Tovább olvasom