Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Május 28-án átadják a halászi hidat - webkamerával

Jövő hét pénteken megindulhat az autósforgalom az új hídon Halászinál. A műtárgy műszaki átadás-átvétele, illetve forgalomba helyezési eljárása szerdán elkezdődött.


Ahogy ígérték, május végére átadják a forgalomnak az új Mosoni-Duna-hidat Halászinál. Május 28-án délután 1 órakor hajthat át hivatalosan az első autó a folyami átkelőn – ezt Lukács Zsolt, a kivitelező HH Duna-híd projektvezetője mondta el szerdán portálunknak, miután megkezdődött a híd műszaki átadás-átvétele.

Műszaki átadás szerdától: A tervek szerint a szakemberek az elkövetkezendő egy hétben végeznek a még hátralévő munkálatokkal.
Műszaki átadás szerdától: A tervek szerint a szakemberek az elkövetkezendő egy hétben végeznek a még hátralévő munkálatokkal.

Mint ismeretes, már több mint egy éve, tavaly márciusban zárták le a rendkívül rossz állapotú műtárgyat. Ekkor kezdődtek a régi szerkezet bontási, illetve az új építési munkálatai. A nyár végén szállították partra a hídszerkezet elemeit és megindult az összeszerelés, majd ősz elejére jutottak el a kivitelezés olyan fázisába, hogy partra vontatták a régi hidat.

Ezt követően néhány hetes csúszással ugyan, de őszre megtörtént az új, 300 tonnás szerkezet beúsztatása is. Még tavaly ősszel elvégezték a híd szigetelését és folytatták a festést. Ezt követően viszont a rossz időjárási körülmények és az Olaszországban gyártott alkatrész csúszása miatt leálltak a munkák, amelyek aztán tavasszal indultak újra.

Jövő hét péntektől – több mint egy év után – már nem csak kerékpárral és gyalog lehet átjutni a folyón.
Jövő hét péntektől – több mint egy év után – már nem csak kerékpárral és gyalog lehet átjutni a folyón.

Vélhetően az egyre közeledő befejezési határidő miatt az elmúlt időszakban igencsak felgyorsult a kivitelezés. Szerdai ottjártunkkor egy brigád a kerékpárutat aszfaltozta, mások a korlátot és a hídszerkezetet festették, több munkagép pedig a partot rendezte. Szerdán kezdődött a híd műszaki átadása, illetve a forgalomba helyezési eljárása. Lukács Zsolt a portálunknak elmondta: az elkövetkező egy hétben a híd forgalomba helyezés előtti utolsó átvizsgálása zajlik, ami várhatóan május 27-én zárul le. Ezt követően a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadja az engedélyt a forgalomba helyezésre és május 28-án délután 1 órakor – az ünnepélyes átadást követően – megindulhat a forgalom az új hídon.

Ha kiváncsi rá, hogy épül a híd, itt a hidat mutató élő webkamera képe. 

Jelenleg még hátravan a hiánylistán szereplő munkálatok elvégzése, így többek közt a mederben a partvédelem kiépítése, a kerékpárút melletti korlát és a hídszerkezet ívének fedőfestése, valamint a végleges forgalmi rend kialakítása, azaz az útburkolati jelek felfestése.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. invektus 2010. május 24. 22:04
  „:)”
 • 32. enzso 2010. május 23. 21:48
  „Katasztrófáisak ezek az emberek!!! a legjobb az egészben a fedlapokon túl a kátyú betömése. Kirakni a 30as táblát és kész!!!!! vki meg bele megy defektet kap és erre mi a válasz?? A tábla kint volt, nem az út viszonyoknak megfelelően haladt!!!”
 • 31. Lone_wolf.. 2010. május 23. 21:32
  „Hát igen ebben a ....... városban(országban) vhogy képtlenség a csatornafedeleket egy szintbe helyezni az úttal .Had <moderálva...> a felfüggesztést törjön a felni stb! Hát prsze hogy mindenki terepjárót vesz ha tud.Képtelenség végigmenni a főúton hogy az ember ne egy régi vasúti kocsiban érezze magát.Kedvencem a Lomb utca közvetlenül a híd után a teszko felől jövet.Garantált futómű sérülés.”
 • 30. pancser 2010. május 21. 21:54
  „29! Valmit félreértesz, nem beszéltem igénytelenségről, nem is lehet, hiszen a műszaki előírásoknak meg kell, hogy feleljen. Nem feltétlenül kell a másikról rosszat feltételezni, csak azért mert utálom ha olyasvalamivel kapcsolatban fanyalognak, ami egyértelműen örömet okoz igen sok embernek. Lesz végre hidunk!”
 • 29. Imcsi 2010. május 21. 12:31
  „Látod ez a baj: tök mindegy hogyan néz ki és milyen állapotban van, csak közlekedni lehessen rajta! Ha jó lesz így is, akkor mér tis csinálnák meg rendesen? Főleg, ha még a pénzt is megkapják érte? Nincs igény a minőségi munkára?”
 • 28. pancser 2010. május 21. 10:08
  „Engem csak egy dolog érdekel, végre lehet közlekedni hídon, a többi üres lotyogás.”
 • 27. ladarevolution 2010. május 20. 19:23
  „26. én meg inkább csak azzal, mert az ültetett M5-ös bmwnek leér az alja xD”
 • 26. DX 2010. május 20. 19:22
  „25. hát ladával nem mennék arra fél év múlva mikor az újraaszfaltozott részen 10-20 centis kátyú lesz :D”
 • 25. ladarevolution 2010. május 20. 19:18
  „23. ja hát ez itthon így megy :) A körbevágott aknafedelek a kedvenceim, ha nem látom hogy úgy csinálják akkor el se hiszem :D
  pl.: annó városközpontban a Széchenyi utat mikor felújították, meg is lehet nézni most milyenek a fedelek :)”
 • 24. fenysebesseg 2010. május 20. 18:13
  „Szerintem nincs min meglepődni. Ez Magyarország!
  Újudvar felé kiszélesítették az utat megcsinálták a közvilágítást szinte teljesen kész volt, mikor a Nagyok megvilágosodtak, hogy a lámpákat a szalagkorláton kivülre kellett volna tenni. És ez csak egy dolog egy munkáról.
  Csak készüljön el, felejtsük el az egészet.
  Nekem nem lenne pofám megjelleni ünnepélyes átadáson, mert ez nem munka, ez vicc.
  1év 2 hónap alatt elvégezni egy féléves munkát?! Talán kész lesznek vele határidőre, talán....”
 • 23. DX 2010. május 20. 12:35
  „2. képen látni hogy újraaszfaltozták az illesztéseknél.(felvágták majd uj aszfalt) igazi megoldás mint mikor az utat aszfaltozzák és a csatornafedelet is telibeaszfaltozzák majd utána körbevágják. Vagy rosszul látom? :D”
 • 22. enzso 2010. május 20. 12:03
  „Nah szép ezért olyan drága az aszfalt illetve az út építés, tegnap "leaszfaltozták" a jobb oldali gyalogos átkelőt ahogyan a fenti képen is jól látszik (vödörbe hordták az anyagot).
  Tessék most meg pont délben ránéztem arra a felesleges cam-ra és mit látok törik fel légkalapáccsal ennek megint sok értelme volt. Nem elég az hogy sokan kispórolják, eladják de még kétszer is dolgoznak!!!!
  A pazarlás az nagyon megy!!!!”
 • 21. invektus 2010. május 20. 11:47
  „http://www.haninet.hu/webkamera.html

  NEM JÓ A jpg formátum az biztos
  a méret tul nagy hogy folyamatos képet rögzitsen
  :)”
 • 20. invektus 2010. május 20. 11:38
  „19 őn kire gondol ? de öszinte véleményem hogy azt a webkamerát nem is kelletvolna kihelyezni :)
  BÁR A HIDÉPITÉSHEZ NEM ÉRTEK DE 1 HEZ IGEN :) Az emberek véleménynyilvánitásához
  .”
 • 19. beta18 2010. május 20. 11:18
  „Azért megy minden így az országban mert túl sok olyan embernek van a kezében hatalom mint akik itt írogatnak, mindenféle szaktudás nélkül okosabbak akarnak lenni mindenkinél. (pl. mért olyan biztos h mindkét dilatáció egyforma technológia)”
 • 18. invektus 2010. május 20. 11:15
  „6 tökéletessen igazad van !!!!!!!!!!!!!!!!!

  DE EZ A WEBKAMERÁS SZARSÁG EGY BAROMSÁG MÁR ELEJINTE IS MEGMONDTAM
  EVVEL CSAK AZ INTERNET SZOLGÁLTATÓ VESZT EL ÜGYFELEKET UGY MINT MEGLÉVÖ ÉS ÚJ
  :)

  üdv ákos:)”
 • 17. ladarevolution 2010. május 20. 10:29
  „francba :(

  na de mindegy lényeg hogy akkor hidat még tudnak tervezni :)”
 • 16. X-men 2010. május 20. 06:50
  „Már volt teherpróba, legalább is 2db 24t kamion megrakva kaviccsal. Ide oda tolatgattak közben mérték a hidat. Sajnálom, hogy lemaradtál róla, pedig egész nap ott voltak. Egymás mögött, mellet, átlósan, minden variációt kipróbáltak amit lehetett.”
 • 15. ladarevolution 2010. május 19. 22:04
  „Terheléspróba nem tudja valaki pontosan mikor lesz? Azért azt megnézném...

  Amíg azon nem felelt meg, addig senki ne mondja h időbe át lesz adva.
  Voltak itt okos mérnökök akik értettek a drótkötél terhelésének a számításához is, ki tudja a híd mennyit bír :D”
 • 14. movarilakos 2010. május 19. 21:48
  „Ha majd átadják akkor a kamionok hogy fognak átmenni a diletáción, átrepülnek rajta. azok azthiszem nehezebbek mint egy úthenger.A másik felén hogy-hogy át tudott menni az úthenger a diletáción, erre felelj.Ez csak egy elcseszett munka. az egész országba ez megy. miért pont ez a híd lenne kivétel?”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veteránjármű-találkozó és evezősverseny Rajkán

Hetedik alkalommal várják az érdeklődőket a hétvégén a hármashatár-menti veteránjármű-találkozóra… Tovább olvasom