Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Majorokiak a Wittmann parkért

Mosonmagyaróvár - Az önkormányzat, a Városüzemeltető Kft. (VÜF), a Rekultív kft. és a Majoroki Kör összefogásával a Wittmann parkba kukákat helyeznek ki, hulladékgyűjtési akciót szerveznek és a faállományt is megújítják.
– Várhatóan négy év alatt a Wittmann park egész területét sikerül majd kitakarítanunk. Tavaly egynegyedét raktuk rendbe, most télen hasonló nagyságú területen dolgoztak munkatársaink erdész irányításával. Szakember jelölte ki, milyen fákat, milyen aljnövényzetet kell kivágni. Hasonló munkálatokat végeztünk a Kiserdőben is, az önkormányzat erre a célra kétmillió forintot különített el – tájékoztatott Kosár Tibor, a VÜF ügyvezetője. Megtudtuk: a parkban új gyűjtőket helyeztek ki és a régieket pótolták képviselői keretből. Hetente, kéthetente ürítik majd a szemeteseket. A VÜF vezetője továbbá elmondta: a Majoroki Körrel is egyeztettek a hulladékgyűjtési akciók ügyében. A szolgáltató biztosítja az eszközöket és a szemét elszállítását is vállalja majd.

Nagy Lajos, a Rekultív kft. ügyvezetője is értékelte a civil szervezet hozzáállását: – Támogatjuk a Majoroki Kör elképzeléseit. Egyelőre kísérleti jelleggel kitettünk egy egy köbméteres hulladéktárolót. Amennyiben igény van rá, újabbak kihelyezésére is lehetőség lesz.

– A park Majorok felé eső részén tavasszal új, vandálbiztos, környezetbe illő szemeteseket rakunk ki – hangsúlyozta Varga Tamás, a Majoroki Kör elnöke. A civil szervezet idén is megszervezi a „Majorokiak a Wittmann parkért" elnevezésű rendezvényét, melynek során a hulladékgyűjtés mellett számos program várja az érdeklődőket. Bíznak benne, hogy a parkba tervezett játszótérnek is megfelelő helyszínt találnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert defibrillátorért

Mosonmagyaróvár - Defibrillátor vásárlására ajánlja fel a jövő csütörtöki jótékonysági koncert… Tovább olvasom