Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Majorette-jubileum Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári Haller iskola Fantázia Majorette Csoportja a napokban ünnepelte működésének 15. évfordulóját. A neves eseményre a Flesch Károly Kulturális Központ színháztermében került sor.
A műsorban közreműködött rendszeres partnerként a Kühne Koncert Fúvószenekar Hernádi Sándor vezetésével, a Bóbita óvoda majorette csoportja, a Halászi majorette csoport és a HedoniZm Crew Break csoport. A gálaműsort a tánccsoportok utcai felvonulás nyitotta meg, a fúvószenekar menetzenéjével.

Ezután a színházteremben folytatódott a műsor, az óvodások fellépésével, óriási sikert aratva. Őket a korosabb táncosok követték, akik már hosszú évek óta hódolnak e szenvedélynek, számos majorette versenyen értek el előkelő helyezéseket, itthon- és külföldön egyaránt. A közönség soraiban ült Dr. Nagy István polgármester és országgyűlési képviselő is aki a helyi képviselő testület határozata alapján a "Mosonmagyaróvárért Emlékérem" kitüntetést nyújtotta át a Fantázia Majorette csoport alapítójának, aki a mai napig szívügyének tekinti a tánckedvelő lányok folyamatos képzését és fellépési lehetőségét, Szalainé Sándor Katalin tanárnőnek, valamint emléklapot a tánccsoport tagjainak. Közülük is kiemelkedőt nyújtott Légrádi Cintia és Temes Nikolett, akik számos eredménnyel büszkélkedhetnek és a tánc mellet már saját csoportot is oktatnak, vezetnek.

Fotók és szöveg: Talpas Balázs (olvasó-tudósító)

Szalainé Sándor Katalin és a lányok sikereinek fő támogatói a szülők akik időt, pénzt, fáradságot nem kímélve egyengették a majorettte lányok útját, akik több, kiemelkedő városi rendezvényt színesítettek műsoraikkal, nem egyszer a Kühne Koncert Fúvószenekarral egyetemben. A majd kétórás műsort a közönség vastapsa zárta, megköszönve a másfél évtized áldozatos munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi makettkiállítás Mosonmagyaróváron

A MiG-21 repülőcsalád számos változata, a Forma-1 versenyautói, a vietnami háború szárazföldi harci járművei is láthatók lesznek április 20-ától. Tovább olvasom