Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Major Julcsi rajzai a Magyar Galériában

A 17 éves mosonmagyaróvári Major Júlia képeiből nyílik kiállítás szombaton délután 5 órakor a Magyar Galériában. A lány négyéves kora óta autoimmun betegségben szenved, jelenleg agytrombózissal kezelik Budapesten.

Bármennyire szerette volna, állapota miatt nem tud megjelenni a Magyar Galériában rajzaiból rendezett kiállításon. A 17 éves Major Julcsi négyéves kora óta autoimmun betegségben szenved, azóta tolókocsiba került, egyik lábát és a hallását is elvesztette. A héten újból kórházba szállították. A lány édesanyjától, Edithtől tudtuk meg, hogy a győri kórház után Budapesten kezelik gyermekét. – Folyamatosan fáj a feje, a sok fájdalomcsillapítótól kábultan fekszik. Agytrombózist kapott, állapotát az orvosok vizsgálják – mondta az édesanya a könnyeivel küszködve.

Julcsi nagy álma volt egy kiállítás, melyen bemutatkozhat alkotásaival.
Julcsi nagy álma volt egy kiállítás, melyen bemutatkozhat alkotásaival.

Az elmúlt évben a lány gyógykezelésének támogatásáért fogtak össze a Lajta-parti város közéletének ismert személyiségei, intézményei, cégei, civil szervezetei a hazai művészvilág számos népszerű sztárjával karöltve. A gálaműsor bevételét a kicsi kora óta súlyos betegségekkel küzdő Julcsinak és családjának adták akkor át. Legutóbb novemberben látogattuk meg a beteg lányt, akinek addigra visszatért az életkedve.

Akkor vidáman és büszkén mutatta meg alkotásait: karkötőket, rajzokat, kedves figurákat, modelleket. Nagy álma volt, hogy kiállítsa munkáit.

Az elmúlt évben a lány gyógykezelésének támogatásáért fogtak össze a Lajta-parti város közéletének ismert személyiségei, intézményei, cégei.
Tehetségének szárnypróbálgatásai során született rajzokból nyílik kiállítás szombaton délután 5 órakor a Tímár utca 16. szám alatti Magyar Galériában. A tárlatot Ress Marietta, a Mosonmagyaróvári Lions Klub soros elnöke ajánlja a jelenlévők figyelmébe. A kiállítás március végéig naponta 10-től délután 5 óráig, szombaton pedig 10 és 13 óra között fogadja az érdeklődőket.

Olvasóink írták

  • 1. cherry 2010. március 14. 12:34
    „Javulást a kislánynak, a családnak pedig kitartást kivánok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendéglátó-ipari fórum a Hallerban

Hagyományteremtő szándékkal szervezik meg március 20-án a Haller-iskolában az első mosonmagyaróvári… Tovább olvasom