Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Majdnem ezer mobiltelefont loptak el

Mosonmagyaróvár - Öt vádlottat ítélt el a bíróság egy tavalyi lopási ügyben. Az elkövetők 45 millió forint értékben loptak el mobiltelefonokat.

Három bőnyi, egy banai és egy bábolnai vádlott állt a bíróság előtt a minap egy tavaly szeptemberben történt 45 milliós mobiltelefon-lopási ügyben. Amint arról korábban beszámoltunk, egy megyénkbeli cég alvállalkozóként fuvarozott mobiltelefonokat a komáromi Nokia-gyárból. A Svájcba tartó szállítmányt tavaly szeptemberben Mosonszentmiklósnál akkor még ismeretlenek „megdézsmálták", mintegy 45 millió forint értékű árut vittek el. A 33 éves bőnyi H. Gy. és a 27 éves N. T. közösen ötlötték ki, hogy nagy mennyiségű mobiltelefont kellene lopni a komáromi gyárból. Némi kérdezősködést követően rövid idő alatt eljutottak a 22 éves bábolnai B. G.-hez, aki egy olyan cégnél sofőrködött, amely mobilokat szállított külföldre a Nokia-gyárból. A két férfi felvetette a sofőrnek, hogy lopjanak együtt az áruból, amibe ő bele is egyezett. A sofőr megtudta, hogy mikor fogja szállítani az árut, ezt telefonon jelezte a társainak, akik időközben beszerveztek az ügybe még egy szereplőt, akinek volt a lopott telefonok elszállítására alkalmas kisteherautója.

Elindult a gyártól az áruval a sofőr, aki ekkor még egyedül volt, hiszen váltótársát csak később vette fel. A bűntársak követték a teherautót, majd Mosonszentmiklósnál megálltak, a raktéren a plombát feltörték, majd 990 darab telefont loptak el tartozékaikkal, összesen mintegy 45 millió forint értékben.

A csapat úgy gondolta, hogy a tökéletes bűntényt követik el, ezért „fedősztoriról" is gondoskodtak.

Eszerint a sofőrnek az lett volna a feladata, hogy miután váltótársát felvette, megállnak a mosonmagyaróvári bevásárlóközpont parkolójában, mindketten bemennek az üzletbe, majd a kocsihoz visszaérve fedezik fel, hogy feltörték a rakteret. Azzal azonban nem számoltak, hogy a váltótárs nem akar vásárolni.

A sofőr pedig mindent bevetett, végül már azt mondta: nem tudja, merre van a kifli, ezért társa menjen be vele, hogy megmutassa. A váltótársnak azonban már gyanússá vált ez az erősködés, ezért körbejárta az autót és felfedezte a sérült plombát. Az elkövetők felkészületlenségét jól bizonyítja az is, hogy a teherautó követőrendszerrel volt felszerelve, ami egyebek mellett azt is jelzi, hogy mikor nyitották ki a rakteret.

A lopás felfedezését követően a sofőr taktikát váltott és azt állította a rendőröknek, hogy egy szlovák bűnözői csoport kényszerítette a bűncselekmény elkövetésére. Az eljárás során azonban semmiféle olyan bizonyítékot nem találtak, ami alátámasztotta volna az őt ért fenyegetéseket.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság a lopásban részt vevő három vádlott közül kettőt 2 év 2 hónap, a harmadikat pedig 2 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte. Az enyhébbnek minősülő sikkasztás miatt a sofőrt 1 év 8 hónap börtönre ítélték, 4 év próbaidőre felfüggesztve.
 
Emellett még 120 ezer forint pénzbüntetést is kapott. Az ügy ötödik szereplője orgazdaság miatt szintén felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Olvasóink írták

  • 2. okoskodónak 2008. október 15. 18:24
    „Kedves sdaasdsda!
    A telefonok a lopást követő napon maradéktalanul előkerültek és visszakapta azokat eredeti tulajodnosa. Erről egyébként beszámolt annak idején a Kisalföld is.”
  • 1. sdaasdsda 2008. október 15. 14:11
    „ez csúnya lebukás... nem volt szerencséjük. De gondolom a telók nem lettek meg a büntetést tekintve.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres túzokvédelmi akció zajlott egymilliárd forintból

Magyarország - Megállítottuk a túzokállomány csökkenését, földvásárlással újabb élőhelyeket… Tovább olvasom