Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Majdnem a duplája volt a vonulás

Mosonmagyaróvár - Az elmúlt évben több alkalommal előfordult szélsőséges időjárás miatt a korábbi évhez képest majdnem duplájára emelkedett a vonulások száma a mosonmagyaróvári tűzoltóknál.
Drasztikus mértékben, nyolcvannyolc százalékkal többször vonultak a mosonmagyaróvári tűzoltók tavaly, mint az azt megelőző évben.

Sallai Péter alezredes, városi parancsnok lapunknak elmondta: a vonulások jelentős növekedése elsősorban a néhány nap alatt bekövetkezett elemi csapások okozta károk magas számának köszönhető. A műszaki mentések száma több mint a duplájára, 101-ről 235-re emelkedett. Tűzesetekhez 129 ízben vonultak tavaly a lánglovagok, ezzel szemben 2006-ban 115 ilyen beavatkozás volt.

Szintén emelkedett a vaklármák és téves jelzések száma, bár ezek aránya az összes riasztáshoz képest nem változott. Vaklárma miatt 19, míg téves jelzésből 51 alkalommal kellett vonulniuk a tűzoltóknak.
A jelentős mértékben megnőtt esetszám ellenére a tűzoltóság gazdálkodása stabil maradt. A nagyszámú vonulás miatt közel 1500 literrel több gázolaj fogyott a káresetek felszámolása során. Ezt az ügyintéző gépjárművek kevesebb használatával próbálták kompenzálni, a városon belüli ügyintézést elsősorban robogóval végezték.

Az elmúlt évben a mosonmagyaróvári tűzoltók ünnepélyes keretek közt emlékeztek meg a húsz évvel ezelőtt a mosoni zsilipnél hősi halált halt kollégáikról. E megemlékezés keretében bocsátották vízre az új, 3,5 millió forint értékű motorcsónakot is, amihez a szükséges forrást pályázatokból, közadakozásból, illetve egyéni képviselői felajánlásokból teremtették elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marjai Virág a legjobb

A legjobb női alakításnak járó díjat nyerte el a kisbodaki származású Marjai Virág a franciaországi… Tovább olvasom