Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Majd százmilliójuk megmaradt

Jánossomorja - 2008 eredményes éve volt a jánossomorjai önkormányzatnak. Ugyanis a tavalyi évről 92 millió forintos pénzmaradvánnyal számolnak.
A városháza felújítása miatt a művelődési házban tartotta soros ülését Jánossomorja képviselő-testülete. A rendezvényen az Anubisz Temetkezési Kft. éves beszámolójából kiderült, 2008-ban a kisvárosban 78 elhunytat temettek el, 120 sírhelyet értékesítettek. Buch Sándorné ügyvezető a kérdésekre válaszolva elmondta: a jánossomorjai temetőkben akár előre is megvásárolhatók a sírhelyek és kialakíthatók a kripták. A temetkezési vállalat vezetője felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzatnak a közeljövőben nyilvános illemhelyeket kell kialakítania mindhárom temetőben. Az urnafal létrehozása ugyancsak az önkormányzat feladata, de ezt a jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva nem mostanra tervezik. A pusztasomorjai ravatalozó után idén a szentjánosit újítaná fel a város. Szóba került az elhanyagolt német sírok sorsa is: bizottságot hoznak létre a német kisebbségi önkormányzattal a még menthető síremlékek megóvására.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy jól gazdálkodtak pénzükkel a jánossomorjai városvezetők, mint hogy – nagyobb városokat is megszégyenítő – 92 millió forintos pénzmaradvánnyal számolhatnak. – A pénzmaradvány, a minimális hitelállomány, a város vagyoni helyzete a bizonyítéka annak, hogy 2008 sikeres, eredményes év volt az önkormányzat számára – fogalmazott Drobnits Tamás képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis tovább keresik a Dunaszigetnél eltűnt kenust

A tűzoltók mégis úgy döntöttek, hogy tovább folytatják az eltűnt vízi túrázó keresését a Szigetközben. A mosonmagyaróvári tűzoltók hétfőn délelőtt csónakokkal kezdték meg újra a kutatást a környéken, de csak a vízfelszínt tudják átvizsgálni. Tovább olvasom